Επιχειρηματική μονάδα της Shell εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Volta

Επιχειρηματική μονάδα της Shell εξαγοράζει την εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Volta

Την Τετάρτη 18.01.2023, η Volta Inc ανακοίνωσε ότι θα εξαγοραστεί από μία επιχειρηματική μονάδα της Shell Plc.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Volta εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και διαχείριση δικτύου φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα. Η συμφωνία ανέρχεται στα 169 εκατ. δολάρια με το σύνολο του τιμήματος να καταβάλλεται σε μετρητά.

Η Shell USA Inc θα αποκτήσει όλες τις διαθέσιμες κοινές μετοχές κατηγορίας Α της Volta για 86 σεντς ανά τεμάχιο σε μια συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε η Volta.

Η Volta, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2021 μέσω συγχώνευσης με την εταιρεία Tortoise Acquisition Corp II, είδε τις μετοχές της να αυξάνονται πάνω από 18% σε περίπου 86 σεντς στις πρωινές συναλλαγές μετοχών.

Η Shell και άλλες εταιρείες όπως η γαλλική EDF και η Statkraft της Νορβηγίας, έχουν επενδύσει σε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προσδοκώντας οφέλη από την αυξανόμενη ζήτηση.

Η ανακοίνωση ακολουθεί άλλες επενδύσεις στον χώρο των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Mercedes-Benz, η οποία είναι έτοιμη να επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή 10.000 σημείων γρήγορης φόρτισης στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα έως το 2030.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Shell USA θα παρέχει επίσης δάνεια στη Volta για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η Goldman Sachs και η Barclays Capital ανέλαβαν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τη Volta, ενώ η Shearman & Sterling LLP προσέφερε υπηρεσίες νομικού συμβούλου.

Με πληροφορίες από reuters.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Success Stories
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER