Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και της Πέτρος Πετρόπουλος για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 θέσεις ταυτόχρονης φόρτισης. Η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ -συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ-, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC).

Στην προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ, ανέφερε ότι το ΚΠΣΙΝ αποτελεί πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ο Γιάννης Μητρόπουλος, γενικός διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, τόνισε ότι η εταιρεία επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε νέο οικιακό τιμολόγιο (Maxi Free Save) το κόστος του οποίου για το Δεκέμβριο είναι 0,065 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, εκτελεστικός πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ -επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery- και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επισήμανε ότι η εταιρεία συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευση της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη.

(photo credit: Γιώργος Καραγιωργάκης)

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER