Διαδικτυακός χάρτης των δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης

Διαδικτυακός χάρτης των δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης

Χάρτη με όλα τα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης, τα οποία είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης, έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/ChargingPoints/.

Εκτός από την τοποθεσία του κάθε σημείου φόρτισης, ο χάρτης δείχνει και ποιος είναι ο διαχειριστής του, ενώ παρέχει και άλλες επιπλέον πληροφορίες. Ας σημειωθεί ότι τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνονται συνεχώς στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε μέρη όπως τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά κέντρα.

Με τη δημιουργία ενός επαρκούς δικτύου φόρτισης διευκολύνεται η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, ενώ το κυβερνητικό πλάνο ανάπτυξης υποδομών φόρτισης προβλέπει ότι θα έχουν δημιουργηθεί 12.000 σημεία έως το 2025 και 25.000 σημεία έως το 2030. Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει θέσει σε λειτουργία από τα τέλη του περασμένου Μαΐου τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Μ.Υ.Φ.Α.Η. (Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης).

Η λίστα με τους φορείς εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 28 παρόχους και είναι αναρτημένη στην ακόλουθη διεύθυνση: https://electrokinisi.yme.gov.gr/public/IDRO/.

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER