Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για δέκατο συνεχόμενο μήνα

Αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων για δέκατο συνεχόμενο μήνα

Οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 18,5% σε σχέση με το 2022 και τα ηλεκτρικά οχήματα καταλαμβάνουν μερίδιο αγοράς 13,8%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των πωλήσεων για το Μάιο του 2023 που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι είναι συνολικά ο δέκατος συνεχόμενος μήνας αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα ανοδικά, με τα πιο ισχυρά κέρδη να καταγράφονται στην Ιταλία (+23,1%), στη Γερμανία (+19,2%) και στη Γαλλία (+14,8%).

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ αυξήθηκε κατά 18% και έφτασε σε 4,4 εκατομμύρια ταξινομημένα αυτοκίνητα. Αν και η αγορά βελτιώθηκε τον Μάιο, οι πωλήσεις από την αρχή του έτους εξακολουθούν να είναι 23% χαμηλότερες σε σύγκριση με το 2019, όταν καταγράφηκαν 5,7 εκατομμύρια πωλήσεις. Στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώθηκαν διψήφια κέρδη στις περισσότερες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγαλύτερων: Ισπανία (+26,9%), Ιταλία (+26,1%), Γαλλία (+16,3%) και Γερμανία (+10,2%).

Τον Μάιο του 2023, το μερίδιο αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων (BEV) παρουσίασε σημαντική αύξηση από 9,6% σε 13,8%. Οι νέες ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ έφθασαν τις 129.847 μονάδες. Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα να εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο με 36,5%. Η αγορά των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων γνώρισε πτώση (-0,6%), η οποία οφείλεται στη σημαντική πτώση των πωλήσεων στη Γερμανία (-40,5%), που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER