Υπό κατασκευή το πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών του ομίλου Alpla στη Νότια Αφρική

Υπό κατασκευή το πρώτο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών του ομίλου Alpla στη Νότια Αφρική

Η εγκατάσταση - δυναμικότητας 35.000 τόνων - είναι ήδη υπό κατασκευή και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του 2025.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο παραγωγός συσκευασιών με έδρα την Αυστρία, διαθέτει ήδη εγκαταστάσεις μηχανικής ανακύκλωσης PET στη Γερμανία, το Μεξικό, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό. Το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου στην αφρικανική ήπειρο βρίσκεται υπό κατασκευή στο Ballito, μια παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στο KwaZulu - Natal της Νότιας Αφρικής.

Η νέα μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης θα καταλαμβάνει έκταση 90.000 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να παράγει πάνω από 35.000 τόνους ανακυκλωμένου PET ετησίως. Η εκκίνηση λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2025. Η Alpla δήλωσε ότι επενδύει 60 εκατομμύρια ευρώ στη νέα εγκατάσταση.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Re-purpose, μια τοπική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων, για τη συλλογή αποβλήτων PET ως πρώτη ύλη.

Ως μέρος της συνεργασίας, η Re-Purpose θα μεγιστοποιήσει τη χρήση των σημερινών κέντρων συλλογής δεματοποίησης πλαστικών αποβλήτων που διαθέτει και θα δημιουργήσει νέα κέντρα για τη διευκόλυνση της συλλογής μεγαλύτερων ποσοτήτων μπουκαλιών PET. Η Re-Purpose θα βοηθήσει επίσης την Alpla στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής βάσης προμηθευτών αποβλήτων PET και θα συνεργαστεί με ενδιαφερόμενους φορείς για την επέκταση της δράσης στην κοινότητα και την ανάπτυξη προγραμμάτων για διαχωρισμό στην πηγή. Στόχος είναι η συμβολή στη συλλογή 5.000 τόνων PET σε μηνιαία βάση.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να δημιουργήσει έναν «μεγάλο» αριθμό θέσεων εργασίας στην επαρχία KwaZulu - Natal, σε γειτονικές επαρχίες και ενδεχομένως σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε η Alpla σε σχετική δήλωση.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Re-Purpose για να επιταχύνουμε το ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Dietmar Marin, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ανακύκλωσης στην Alpla. «Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο μας για λύσεις συσκευασίας από ανακυκλωμένο υλικό PET, προσφέροντας στους πελάτες μας στην περιοχή, καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους βιωσιμότητας τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από sustainableplastics.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER