ΤΕΧΑΝ: Διαγωνισμός ανακύκλωσης για μαθητές σχολείων της Αττικής

ΤΕΧΑΝ: Διαγωνισμός ανακύκλωσης για μαθητές σχολείων της Αττικής

Η ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), διοργανώνει έναν μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, στη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων 38 Δήμων Αττικής, στους οποίους λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης και θα διαρκέσει έως 31 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά. Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης όλων των υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής στο διαγωνισμό, στον οποίο οι μαθητές των τμημάτων μπορούν να συλλέξουν συνολικά ως σχολικό τμήμα. Το κάθε σχολικό τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, πρέπει να παραδώσει την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο Δημαρχείο του αντίστοιχου Δήμου, το σύνολο των κουπονιών που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται.

Τα 3 σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης) θα κερδίσουν τα 3 μεγάλα δώρα-έπαθλα. Η ανακήρυξη των 3 νικητήριων σχολικών τμημάτων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER