Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Ηλιακά κιόσκια ανακύκλωσης στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Νέα συστήματα ανακύκλωσης έφερε και εγκατέστησε στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μετά τους παραδοσιακούς κάδους (διαφόρων χρωμάτων για κάθε είδος ανακυκλώσιμου υλικού), τους υπόγειους και τις «πράσινες γωνιές», πλέον στο Ηράκλειο οι κάτοικοι θα βρουν τα λεγόμενα κιόσκια Ανακύκλωσης.

Πρόκειται για ζεύγη ηλεκτρονικών κάδων απόρριψης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων, οι οποίοι λειτουργούν με πρέσα ώστε να δέχονται περισσότερο υλικό, αντικαθιστώντας, με αυτό τον τρόπο, αναλογικά περισσότερους κλασσικούς κάδους, απελευθερώνοντας τους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Μάλιστα, τα κιόσκια διαθέτουν ηλιακά panel ώστε να φορτίζουν για τις ανάγκες της λειτουργίας της πρέσας, χωρίς, δηλαδή, να καταναλώνουν ρεύμα.

Επιπλέον, με αυτό το σύστημα, υπάρχει η ευελιξία εγκατάστασης τους σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου. Σε πρώτη φάση, ζεύγη από κιόσκια Ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε 5 πλατείες και γήπεδα της πόλης, όπου υπάρχει κατανάλωση που παράγει απορρίμματα σε πλαστικό και μέταλλο (αλουμινένια κουτάκια, κτλ).

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από εκμετάλλευση ευρωπαϊκού, επιχειρησιακού προγράμματος. Τα σημεία τοποθέτησης των κάδων είναι:

  1. Γήπεδο Κύμης
  2. Πλατεία Μινωτή
  3. Πλατεία Γιαννετάκη
  4. Πλατεία στο ΟΤ 216
  5. Γήπεδο μπάσκετ Τυφώνα

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει κάνει μεγάλα βήματα εμπρός στο κομμάτι που αφορά την Ανακύκλωση. Εμείς, ως δημοτική αρχή, δίνουμε στους δημότες τα εργαλεία και εκείνοι τα εκμεταλλεύονται, τοποθετώντας πλέον τον Δήμο μας ψηλά στις λίστες με τις πόλεις που παράγουν την περισσότερη Ανακύκλωση. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που πετυχαίνουμε μαζί με τους Ηρακλειώτες και φιλοδοξούμε να μεγαλώσουμε ακόμα πιο πολύ αυτή τη συμμαχία για την πόλη μας, για το περιβάλλον, για το μέλλον των παιδιών μας. Ελάτε λοιπόν μαζί μας να κάνουμε το Ηράκλειο ακόμα πιο πράσινο», ήταν το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER