Η Neste διπλασίασε την ποσότητα πλαστικών αποβλήτων που επεξεργάστηκε το 2023

Η Neste διπλασίασε την ποσότητα πλαστικών αποβλήτων που επεξεργάστηκε το 2023

Στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τη χημική ανακύκλωση, η Neste ολοκλήρωσε με επιτυχία μια επιπλέον σειρά κύκλων επεξεργασίας βιομηχανικής κλίμακας με αυξανόμενους όγκους υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων στη μονάδα επεξεργασίας στο Porvoo της Φινλανδίας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι κύκλοι επεξεργασίας το 2ο εξάμηνο του 2023 διπλασίασαν τη συνολική ποσότητα υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων που επεξεργάστηκε η Neste, επιτυγχάνοντας την επεξεργασία άνω των 6.000 τόνων. Για πρώτη φορά το 2023, ο μεγαλύτερος κύκλος επεξεργασίας ξεπέρασε τους 2.000 τόνους υγροποιημένου πλαστικού. Η παραγωγή έχει ως αποτέλεσμα υλικό υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένο κατά ISCC PLUS για την παραγωγή νέων πλαστικών.

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθούν λύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, ενώ παράλληλα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση των πλαστικών αποβλήτων», δήλωσε ο Heikki Färkkilä, Ειδικός χημικής ανακύκλωσης στη Neste. «Επεξεργαζόμαστε αυξανόμενους όγκους πλαστικών αποβλήτων, κάτι που αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης μας να κλιμακώσουμε τη χημική ανακύκλωση. Ταυτόχρονα, αυτοί οι όγκοι καταδεικνύουν επίσης τη δέσμευση των συνεργατών, των προμηθευτών μας και της βιομηχανίας στο σύνολο της. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δούμε τη χημική ανακύκλωση να συμβάλλει σε εμπορική κλίμακα στην κυκλικότητα των πλαστικών τα επόμενα χρόνια».

Ερευνητικά Έργα

Οι τρέχοντες κύκλοι επεξεργασίας χρησιμοποιούν τον υπάρχοντα εξοπλισμό της μονάδας της Neste. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται μια νέα εγκατάσταση στο Porvoo στην οποία θα επιτευχθεί αναβαθμιστική ανακύκλωση 150.000 τόνων υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων κάθε χρόνο. Αυτή η πρώτη φάση του έργου PULSE της Neste που υποστηρίζεται από το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ, στο οποίο η εταιρεία επενδύει 111 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1ο εξάμηνο του 2025. Συνολικά, το έργο PULSE στοχεύει σε ικανότητα επεξεργασίας 400.000 τόνων υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων ανά έτος,

Η Neste εξασφαλίζει την προμήθεια υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων μέσω διαφόρων προμηθευτών. Εκτός από τη συμβολή στη συνολική ανάπτυξη της χημικής ανακύκλωσης, η επεξεργασία υγροποιημένων πλαστικών αποβλήτων βοηθά τη Neste να προχωρήσει στα επόμενα βήματα για την μετατροπή της μονάδας της στο Porvoo σε μια εγκατάσταση εστιασμένη στην παραγωγή ανανεώσιμων και κυκλικών λύσεων πρώτων υλών και τελικών προϊόντων.

Με πληροφορίες από hydrocarbonengineering.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER