Η Li-Cycle εγκαινιάζει την εγκατάσταση ανακύκλωσης μπαταριών στη Γερμανία

Η Li-Cycle εγκαινιάζει την εγκατάσταση ανακύκλωσης μπαταριών στη Γερμανία

Η Li-Cycle Holdings Corp., με έδρα το Τορόντο, εγκαινίασε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 την πρώτη της περιφερειακή μονάδα ανακύκλωσης στην Ευρώπη, η οποία βρίσκεται στο Sülzetal, κοντά στο Magdeburg στο γερμανικό κρατίδιο Saxony - Anhalt.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Το νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο Sülzetal είναι μια επένδυση με μέλλον. Είναι μια σημαντική συμβολή σε μια βιώσιμη, αποτελεσματική και ανταγωνιστική βιομηχανία μπαταριών. Η επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας εξαρτάται από μια κυκλική οικονομία», λέει ο δρ Reiner Haseloff, πρόεδρος του κρατιδίου Saxony - Anhalt.

Η περιφερειακή εγκατάσταση στη Γερμανία χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία «Generation 3» της Li-Cycle για την άμεση επεξεργασία όλων των μορφών μπαταριών ιόντων λιθίου, συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών που προέρχονται από πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς την ανάγκη εκφόρτισης, αποσυναρμολόγησης ή θερμικής επεξεργασίας.

Η εταιρεία λέει ότι μία γραμμή παραγωγής είναι πλέον πλήρως λειτουργική και μια δεύτερη παράλληλη γραμμή αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί αργότερα φέτος. Κάθε γραμμή έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται έως και 10.000 μετρικούς τόνους υλικών μπαταριών ιόντων λιθίου ετησίως, σύμφωνα με τη Li-Cycle. Με επιπλέον προγραμματισμένους 10.000 μετρικούς τόνους βοηθητικής δυναμικότητας, η εγκατάσταση θα επιτύχει στο μέλλον συνολική ικανότητα επεξεργασίας 30.000 μετρικών τόνων μπαταριών ετησίως, καθιστώντας την εγκατάσταση μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στην Ευρώπη.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

«Ήταν χαρά μας να κηρύξουμε την επίσημη έναρξη της πρώτης περιφερειακής εγκατάστασης της Li-Cycle στην Ευρώπη», λέει ο Tim Johnston, εκτελεστικός πρόεδρος και συνιδρυτής της Li-Cycle. «Το αυξανόμενο αποτύπωμά μας στην Ευρώπη βοηθά στην παροχή μιας φιλικής προς το περιβάλλον πηγής πρώτων υλών για την υποστήριξη της μετάβασης της ηπείρου στην ηλεκτροκίνηση».

Ο Richard Storrie, περιφερειακός πρόεδρος της Li-Cycle, δήλωσε: «Η πρώτη μας περιφερειακή εγκατάσταση συλλογής και επεξεργασίας στην Ευρώπη υποστηρίζει την αυξανόμενη πελατειακή μας βάση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά μπαταριών στην ήπειρο. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την τοπική κοινότητα για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας».

Η Li-Cycle έχει προγραμματίσει το άνοιγμα επιπλέον ευρωπαϊκών περιφερειακών εγκαταστάσεων στη Γαλλία και τη Νορβηγία. Οι περιφερειακές εγκαταστάσεις θα παράγουν μαύρη μάζα, η οποία περιέχει μέταλλα όπως λίθιο, νικέλιο και κοβάλτιο.

Η μαύρη μάζα που παράγει η Li-Cycle στις περιφερειακές τις εγκαταστάσεις προορίζεται να υποβληθεί σε υδρομεταλλουργική επεξεργασία σε δύο κεντρικές εγκαταστάσεις που έχει υπό κατασκευή η εταιρεία. Η πρώτη κεντρική εγκατάσταση της Li-Cycle θα αναπτυχθεί στο Rochester της Νέας Υόρκης και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του τρέχοντος έτους. Η μονάδα προβλέπεται να επεξεργάζεται έως και 35.000 μετρικούς τόνους μαύρης μάζας ετησίως.

Στην Ευρώπη, η Li-Cycle συνεργάζεται με την εταιρεία εξόρυξης και μετάλλων Glencore International AG με έδρα την Ελβετία, για την ανάπτυξη μίας ανάλογης κεντρικής εγκατάστασης επεξεργασίας μαύρης μάζας στο Portovesme της Ιταλίας, στο νησί της Σαρδηνίας. Η Φάση 1 του κεντρικής εγκατάστασης στο Portovesme αναμένεται να ξεκινήσει την επεξεργασία της μαύρης μάζας στο πρώτο μισό του 2024 εάν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια.

Με πληροφορίες από recyclingtoday.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER