Η CEMEX συμβάλλει στην κυκλική οικονομία μέσω της διαχείρισης αποβλήτων

Η CEMEX συμβάλλει στην κυκλική οικονομία μέσω της διαχείρισης αποβλήτων

Η CEMEX ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη λειτουργίας της Regenera, μιας εταιρείας που παρέχει λύσεις κυκλικότητας, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής, της διαχείρισης, της ανακύκλωσης και της συνεπεξεργασίας αποβλήτων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Regenera αξιοποιεί το παγκόσμιο επιχειρηματικό αποτύπωμα της CEMEX και την ικανότητα των παραγωγικών διαδικασιών της να χρησιμοποιούν μη ανακυκλώσιμα απόβλητα και βιομηχανικά παραπροϊόντα ως πιο βιώσιμα υποκατάστατα των ορυκτών καυσίμων και των φυσικών πρώτων υλών.

Η Regenera στοχεύει να εξυπηρετήσει μια ποικιλόμορφη πελατειακή βάση που περιλαμβάνει βιομηχανικές και κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες συλλογής αποβλήτων, ΜΚΟ και κυβερνήσεις. Η Regenera παρέχει βιώσιμες λύσεις για τρεις μεγάλες ροές αποβλήτων: αστικά, βιομηχανικά, οικοδομικά, απόβλητα κατεδαφίσεων και εσκαφών (Construction and Demolition Waste, CDEW) και βιομηχανικά παραπροϊόντα. Η Regenera θα έχει παρουσία στις περιοχές που δραστηριοποιείται και η CEMEX δηλαδή στο Μεξικό, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και Ασία, τη Νότια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική.

«Η βιομηχανία οικοδομικών υλικών μπορεί να συμβάλει σημαντικά σε μια πιο κυκλική κοινωνία και ο ρόλος της στη βιώσιμη διάθεση των αποβλήτων και των παραπροϊόντων είναι βασικός για μια πιο πράσινη οικονομία. Η CEMEX έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση και χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πρώτων υλών. Η Regenera είναι η φυσική εξέλιξη αυτής της εμπειρίας και ένα σημαντικό μονοπάτι για τη δημιουργία εσόδων μέσω βιώσιμων λειτουργιών», δήλωσε ο Fernando A. González, Διευθύνων Σύμβουλος της CEMEX. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Η Regenera έχει ενεργή συμμετοχή σε πολλά μεγάλα έργα και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο:

  • Στο Μεξικό, η Renegera, παλαιότερα γνωστή ως Pro Ambiente, έχει μακρά εμπειρία στο να υποστηρίζει δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους να διαχειρίζονται πολλαπλές ροές αποβλήτων, μέσω της επεξεργασίας σχεδόν δύο εκατομμυρίων τόνων αποβλήτων ετησίως. Η Regenera συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού στην πρωτοβουλία «Zero Waste Plan», μετατρέποντας τα απόβλητα και τα αστικά απορρίμματα σε καύσιμα, μειώνοντας έτσι την ποσότητα που μεταφέρεται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Στο Queretero, η Regenera επεξεργάζεται πάνω από το 80% των αστικών στερεών αποβλήτων της πόλης.
  • Στην Κολομβία, η Regenera υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Tetrapak, μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων. Η Regenera θα συλλέγει και θα διαχωρίζει χάρτινες συσκευασίες πολλαπλών στρωμάτων στις εγκαταστάσεις της και θα επιστρέφει στην Tetrapak εκείνες που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν. Επιπλέον, μέσω του Κέντρου Κυκλικότητας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην Bogota, η Regenera συγκέντρωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο κυβικά μέτρα οικοδομικών αποβλήτων για την παραγωγή ανακυκλωμένων αδρανών.
  • Στη Γαλλία, η Regenera λειτουργεί μια αποβάθρα πολλαπλών υπηρεσιών που βρίσκεται σε ένα βιομηχανικό λιμάνι στο Παρίσι, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών κυκλικής οικονομίας στον κατασκευαστικό κλάδο. Η εταιρεία συλλέγει μια ποικιλία υλικών, συμπεριλαμβανομένων των οικοδομικών αποβλήτων, και αδρανών, τα οποία διαχωρίζει, επεξεργάζεται και μετατρέπει σε ανακυκλωμένα αδρανή ή οργανικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση λατομείων.
  • Στην Αίγυπτο, η Regenera υπέγραψε τριετή συμφωνία με τη ΜΚΟ Very Nile για να υποστηρίξει τις προσπάθειες απομάκρυνσης των απορριμμάτων από τον Νείλο. Τα ανακτώμενα μη ανακυκλώσιμα υλικά θα χρησιμοποιηθούν για υποκατάσταση ορυκτών καυσίμων στο εργοστάσιο τσιμέντου Assiut της CEMEX.

Η Regenera αποτελεί μέρος της αναπτυσσόμενης επιχειρηματικής μονάδας Urbanization Solutions της CEMEX. Στον απολογισμό της για το τρίτο τρίμηνο του 2022, η CEMEX ανακοίνωσε διψήφια αύξηση τόσο στις πωλήσεις όσο και στο EBITDA για τη συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα.

Με πληροφορίες από worldcement.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Podcast: Ηγεσία, οργανωσιακή συμπεριφορά και ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στην εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER