Έναρξη λειτουργίας του κέντρου δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών Γρεβενών

Έναρξη λειτουργίας του κέντρου δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών Γρεβενών

Το τρίτο κατά σειρά Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΔΕΥ) της Δυτικής Μακεδονίας και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων (για ιδιοκατανάλωση) εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022 στην πόλη των Γρεβενών.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης Ζήσης Κιάκας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρήστος Τριγώνης, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης και ο Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Λειτουργίας Συστημάτων Διαχείρισης Αποβλήτων της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημήτρης Καραθάνος.

Το ΚΔΕΥ αποτελεί μία νέα εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) Δυτικής Μακεδονίας που σκοπό έχει την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων και την επαναχρησιμοποίηση αυτών. Το ΚΔΕΥ περιλαμβάνει ένα κλειστό χώρο 200 τετραγωνικών μέτρων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να παραλαμβάνουν και να παραδίδουν υλικά όπως βιβλία, οικιακά σκεύη, ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, χαλιά, παιχνίδια κ.α.

Στο σχεδιασμό της ΔΙΑΔΥΜΑ περιλαμβάνεται η κατασκευή πέντε (5) ΚΔΕΥ στις περιοχές Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας και Κοζάνης, τα οποία σε συνδυασμό με τα Πράσινα Σημεία που θα κατασκευάσουν οι Δήμοι θα αποτελέσουν το δίκτυο πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης του ΟΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΚΔΕΥ Γρεβενών βρίσκεται στην Τοπική Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Γρεβενών στην ΕΟ Γρεβενών - Πόρου. Οι πολίτες μπορούν να παραδώσουν αντικείμενα που είναι σε καλή κατάσταση/λειτουργικά ή και να παραλάβουν αντίστοιχα αντικείμενα για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος. Το ωράριο λειτουργίας είναι: 08:00-15:00 για τις καθημερινές μέρες και 09:00-13:00 τα Σάββατα.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER