Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης πλαστικών στον κόσμο

Εγκαινιάζεται το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης πλαστικών στον κόσμο

Η Swedish Plastic Recycling (Svensk Plaståtervinning) έχει επενδύσει ένα δισεκατομμύριο Σουηδικές κορώνες στο εργοστάσιο Site Zero, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την ανακύκλωση πλαστικών παγκοσμίως.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα εγκαίνια του εργοστασίου έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2023. Οι επισκέπτες από όλη την Ευρώπη, θα μεταβούν στη Motala της Σουηδίας, για να δουν από κοντά το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης πλαστικών στον κόσμο. Πριν από τα επίσημα εγκαίνια, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου έχουν δοκιμαστεί εκτενώς και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Το υπάρχον εργοστάσιο στη Motala είναι ήδη ένα από τα πιο προηγμένα στην Ευρώπη με υψηλή απόδοση διαλογής. Τώρα, η Swedish Plastic Recycling κάνει το επόμενο βήμα με το Site Zero το οποίο φιλοδοξεί να είναι κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις εγκαταστάσεις του, μπορούν να διαχωριστούν και να ανακυκλωθούν έως και 12 είδη πλαστικών, εντυπωσιακά περισσότερα σε σύγκριση με τα 3-4 είδη σε παρόμοια εργοστάσια στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα πλαστικά στη σουηδική αγορά συσκευασιών μπορούν να ανακυκλωθούν με κυκλικό τρόπο.

«Το Site Zero ξεπερνά κάθε προσδοκία. Εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή ανακύκλωσης πλαστικών. Αυτό το εργοστάσιο θα είναι η κινητήρια δύναμη για τη μετάβαση που πρέπει να γίνει παγκοσμίως για να μειωθούν σημαντικά οι κλιματικές επιπτώσεις και η ανάγκη για πρώτες ύλες πλαστικών από ορυκτά καύσιμα, καθιστώντας παράλληλα τα πλαστικά μέρος της κυκλικής οικονομίας», εξηγεί ο Mattias Philipsson, Διευθύνων Σύμβουλος της Swedish Plastic Recycling.

Στα εγκαίνια της μονάδας έχουν προσκληθεί ΜΜΕ και θα ιοργανωθεί επίσης συνέντευξη Τύπου όπου, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ανακύκλωσης κατά την περίοδο των προκαταρκτικών δοκιμών.

Με πληροφορίες από azocleantech.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER