Εγκαινιάστηκε στη Φινλανδία η μεγαλύτερη υδρομεταλλουργική μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη

Εγκαινιάστηκε στη Φινλανδία η μεγαλύτερη υδρομεταλλουργική μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη

Η Fortum Battery Recycling εγκαινίασε τη μεγαλύτερη υδρομεταλλουργική μονάδα κλειστού βρόχου για την ανακύκλωση μπαταριών στην Ευρώπη στη Harjavalta της Φινλανδίας. Η διαδικασία ανακύκλωσης της Fortum ανακτά κρίσιμα μέταλλα από μπαταρίες ιόντων λιθίου στο τέλος του κύκλου ζωής τους για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για πρώτες ύλες.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η βιομηχανική εγκατάσταση είναι η πρώτη σε εμπορική κλίμακα του είδους της στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμα υλικά μπαταριών από Ευρωπαίους κατασκευαστές και μειώνοντας την εξάρτηση από εισαγόμενες κρίσιμες πρώτες ύλες μπαταριών. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, η μονάδα μπορεί να ανακτήσει το 95% των πολύτιμων και κρίσιμων μετάλλων από τις μπαταρίες και να τα επιστρέψει στον κύκλο παραγωγής για τη παραγωγή νέων χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ανακυκλωμένα υλικά μπαταρίας

Οι νέες εγκαταστάσεις της Fortum θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για ανακυκλωμένα υλικά μπαταριών τα επόμενα χρόνια. Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις βιώσιμες μπαταρίες απαιτεί από τους κατασκευαστές μπαταριών, ηλεκτρονικών ειδών και αυτοκινήτων να αυξάνουν σταδιακά την ποσότητα ανακυκλωμένων υλικών στις μπαταρίες τους, με τα πρώτα ελάχιστα επίπεδα ανάκτησης για υλικά όπως το κοβάλτιο, το νικέλιο και το λίθιο να τίθενται σε ισχύ το 2026.

Επενδύοντας στην τεχνολογία και τη δυναμικότητα ανακύκλωσης εγκαίρως, η Fortum Battery Recycling είναι καλά προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση. Ο Tero Holländer, Head of Business Line, Batteries της Fortum Battery Recycling, δηλώνει, «Είμαστε περήφανοι που είμαστε πρωτοπόροι στις βιώσιμες λύσεις για το μέλλον».

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Αποτελεσματική διαδικασία ανακύκλωσης

Η διαδικασία ανακύκλωσης της Fortum ανακτά κρίσιμα μέταλλα από μπαταρίες ιόντων λιθίου στο τέλος του κύκλου ζωής τους και από απόβλητα της διαδικασίας κατασκευής μπαταριών, παράγοντας δευτερογενή μέταλλα για νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου σε βιομηχανική κλίμακα. Το εργοστάσιο στη Harjavalta παράγει ήδη θειικό νικέλιο και κοβάλτιο που πληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών μπαταριών, διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και βιωσιμότητα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Σχεδιασμένη με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας για τους ανθρώπους και το περιβάλλον, η μονάδα επιτυγχάνει χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στις λειτουργίες της και μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ανακύκλωσης. Συνδυάζοντας τις μηχανικές και υδρομεταλλουργικές διαδικασίες της Fortum, το 80% μιας μπαταρίας μπορεί να ανακυκλωθεί.

Επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη

Οι λειτουργίες της Fortum Battery Recycling περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα βήματα επεξεργασίας και παραγωγής για την επίτευξη των υψηλότερων ποσοστών ανακύκλωσης και παρέχουν έναν κλειστό βρόχο για την ανακύκλωση μπαταριών σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αξιακή αλυσίδα. Όλο αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες προεπεξεργασίας στο Kirchardt της Γερμανίας, μηχανική επεξεργασία στο Ikaalinen και υδρομεταλλουργική ανάκτηση μετάλλων στη Harjavalta.

Η εταιρεία ξεκίνησε επίσης εργασίες ανακύκλωσης μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Kirchardt της Γερμανίας, με έναν κόμβο ικανό να προεπεξεργάζεται πάνω από 3.000 τόνους μπαταριών ετησίως. Αυτή η στρατηγική επέκταση φέρνει την ανώτερη τεχνολογία ανακύκλωσης μπαταριών της Fortum πιο κοντά στην καρδιά της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων, προσφέροντας υπηρεσίες κλειστού βρόχου για τον τομέα των μπαταριών και της αυτοκινητοβιομηχανίας στην κεντρική Ευρώπη.

Μελλοντικά σχέδια και επιπτώσεις στον κλάδο

Καθώς αυξάνεται η ηλεκτροκίνηση, αυξάνεται και η ζήτηση για μπαταρίες και κρίσιμες πρώτες ύλες. Η ανακύκλωση είναι απαραίτητη για την κάλυψη αυτής της ζήτησης και την προώθηση της απαλλαγής από τον άνθρακα. Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κλάδου, η Fortum Battery Recycling διερευνά συνεχώς τις δυνατότητες επέκτασης των δραστηριοτήτων σε άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Η Fortum Battery Recycling είναι μέρος μιας σκανδιναβικής εταιρείας ενέργειας με περίπου 5.000 υπαλλήλους και δεσμεύεται να παρέχει καθαρή ενέργεια, βιωσιμότητα και λύσεις απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα. Με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης και τα σχέδια συνεχούς επέκτασης, η Fortum Battery Recycling πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο μέλλον της ανακύκλωσης μπαταριών και της παραγωγής βιώσιμων υλικών μπαταριών στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από innovationorigins.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER