Σημαντική μείωση εκπομπών ρύπων και χρήσης νερού για κάθε νέο παραγόμενο αυτοκίνητο στην ΕΕ

Σημαντική μείωση εκπομπών ρύπων και χρήσης νερού για κάθε νέο παραγόμενο αυτοκίνητο στην ΕΕ

Στατιστικά στοιχεία αναφέρουν ότι η κατανάλωση νερού ανά επιβατικό αυτοκίνητο, που παράγεται στην ΕΕ, έχει μειωθεί κατά 34,4% από το 2005, ενώ παράλληλα έχουν μειωθεί και οι συνολικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή σε ποσοστό 31% στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές για τη μείωση της κατανάλωσης νερού κατέστησαν δυνατή τη μείωση της συνολικής ποσότητας νερού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή αυτοκινήτων κατά 51,4% μεταξύ 2005 και 2022.

Τα ενυπωσιακά αυτά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί έπειτα από την αυξημένη εφαρμογή τεχνολογιών επαναχρησιμοποίησης του νερού. Ο τομέας έτυχε ιδιαίτερης βαρύτητας από τις κατασκευάστριες εταιρείες οχημάτων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2 από την παραγωγή κατά 31% από το 2005.

Οι εκπομπές CO2 ανά παραγόμενο αυτοκίνητο μειώθηκαν κατά 7,4% μεταξύ 2005 και 2022, ενώ το συνολικό ποσοστό μειώθηκε κατά 31,4% την ίδια περίοδο, αντανακλώντας τις προσπάθειες της βιομηχανίας να μειώσει τις εκπομπές CO2 από την παραγωγή. Οι κατασκευαστές μπόρεσαν να αποσυνδέσουν τις εκπομπές CO2 από την αύξηση της παραγωγής προμηθεύοντας ολοένα και περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Επίσης, η ποσότητα των πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC) που εκπέμπεται ανά επιβατικό αυτοκίνητο που παράγεται έχει μειωθεί κατά 47% σε σχέση με το 2005. Οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) είναι οργανικοί διαλύτες που εκπέμπονται κυρίως από τις βαφές που χρησιμοποιούνται. Νέες τεχνολογίες, όπως η αντικατάσταση χρωμάτων με βάση διαλύτες και με περισσότερο νερό στις βασικές βαφές, κατάφεραν να μειώσουν τις συνολικές εκπομπές VOC κατά 61% τα τελευταία 17 χρόνια.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Τέλος, οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας στην παραγωγή αυτοκινήτων κατά 6% από το 2005. Καθώς τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά για να τα καθιστούν ασφαλέστερα, καθαρότερα και εξυπνότερα, η πολυπλοκότητα της παραγωγής οχημάτων έχει αυξηθεί. Αυτή η αύξηση της πολυπλοκότητας επηρεάζει τη ζήτηση ενέργειας, με αποτέλεσμα να ανεβάζει τις ανάγκες. Παρόλα αυτά οι εταιρείες διαρκώς αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση της παραγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η συνολική κατανάλωση ενέργειας από την παραγωγή αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατά 6% τα τελευταία 17 χρόνια.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER