Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ τροφοδοτεί οχήματα και εξοπλισμό με ντίζελ από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ τροφοδοτεί οχήματα και εξοπλισμό με ντίζελ από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες

Από τον Ιανουάριο του 2023 και μετά, όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα επίγειας εξυπηρέτησης και ο σχετικός μηχανολογικός εξοπλισμός στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στην Ολλανδία, θα χρησιμοποιούν το Neste MY Renewable Diesel (γνωστό και ως «HVO100» επειδή παράγεται από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες).

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Στο αεροδρόμιο Schiphol υπάρχουν περίπου 1.900 οχήματα επίγειας εξυπηρέτησης με κινητήρα ντίζελ. Ποικίλλουν από τυπικά αυτοκίνητα, ημιφορτηγά, ελκυστήρες και φορτηγά έως πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό υποστήριξης εδάφους όπως φορτωτές με ιμάντες μεταφοράς, φορτωτές παλετών ή εμπορευματοκιβωτίων, ανυψωτικά τροφοδοσίας, διανομείς καυσίμων αεροσκαφών, κλίμακες επιβατών και επίγειες μονάδες ισχύος.

Η KLM Equipment Services είναι ο προμηθευτής καυσίμων για όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα στο Schiphol με πρατήριο καυσίμων στο αεροδρόμιο καθώς και τρία φορτηγά μεταφοράς καυσίμων που λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα. Το Neste MY Renewable Diesel παρέχεται στην KES μέσω της EG Group, συνεργάτη διανομής της Neste.

«Επί του παρόντος, το 40% του μηχανοκίνητου εξοπλισμού στο αεροδρόμιο λειτουργεί με ηλεκτρισμό. Και αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, για έναν αριθμό εξειδικευμένων βαρέων οχημάτων, αποτελεί τεχνική πρόκληση η ανάπτυξη μιας μπαταρίας με επαρκή χωρητικότητα που μπορεί επίσης να φορτιστεί αρκετά γρήγορα. Η χρήση του Neste MY Renewable Diesel είναι επομένως μια καλή λύση αυτή τη στιγμή», λέει ο Paul Feldbrugge, υπεύθυνος για το πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών της KES.

«Η KLM Equipment Services είναι πελάτης της EG Group στον τομέα των λιπαντικών. Τώρα αυτή η συνεργασία επεκτείνεται περαιτέρω με την προμήθεια του Neste MY Renewable Diesel. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή της KES να χρησιμοποιήσει το ανανεώσιμο ντίζελ που παράγεται από τη Neste ως λύση για τις υπηρεσίες εδάφους του αεροδρομίου και η EG Group μπορεί να συμβάλλει στο να συμβεί αυτό», λέει ο Rob Wemekamp, ​​διευθυντής πωλήσεων B2B της EG Group.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία προς λειτουργία μηδενικών εκπομπών άνθρακα για τον εξοπλισμό εξυπηρέτησης εδάφους το 2030. Τα οχήματα για τα οποία δεν υπάρχουν επί του παρόντος διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις ηλεκτροκίνησης ή υδρογονοκίνησης μπορούν να κινούνται με ντίζελ από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Όσες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες στον αερολιμένα, όπου μεταφέρονται τα φορτία προς ή από το αεροσκάφος, χρησιμοποιούν το ντίζελ, συμπεριλαμβανομένων των Aviapartner, dnata, Menzies, Swissport, KLM Ground Services και Viggo. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για αυτό. Είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσουμε όλοι να επεκτείνουμε τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων στο Schiphol. Θα επεκτείνουμε επίσης σημαντικά τον αριθμό των σταθμών φόρτισης», λέει η Denise Pronk, υπεύθυνη για τη βιωσιμότητα στο Royal Schiphol Group, που λειτουργεί το αεροδρόμιο Schiphol.

«Με την KLM Equipment Services που αρχίζει τώρα να χρησιμοποιεί το Neste MY Renewable Diesel για όλα τα πετρελαιοκίνητα οχήματα και τον εξοπλισμό εξυπηρέτησης εδάφους στο αεροδρόμιο, η συμβολή μας στους στόχους βιωσιμότητας του Schiphol αυξάνεται σημαντικά. Με το Neste MY Renewable Diesel, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μπορούν να μειωθούν από 75 έως 95%, όταν οι εκπομπές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ανανεώσιμου καυσίμου συγκρίνονται με αυτές του ντίζελ που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα. Οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις κλιματικές εκπομπές τους, σε μια στιγμή, χρησιμοποιώντας απλώς το Neste MY Renewable Diesel», λέει ο Peter Zonneveld, αντιπρόεδρος πωλήσεων ανανεώσιμων καυσίμων για τον τομέα των μεταφορών στη Neste.

«Με την ικανότητα παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων να αυξάνεται σε 5,5 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος του 2023 και περαιτέρω σε 6,8 εκατομμύρια τόνους μέχρι το τέλος του 2026, είμαστε καλά εξοπλισμένοι για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο να κάνουν τη μετάβαση σε πιο βιώσιμες λύσεις», συνέχισε.

Το Neste MY Renewable Diesel παράγεται από 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Πρόκειται για έτοιμο καύσιμο, η χρήση του οποίου δεν απαιτεί καμία τροποποίηση σε υπάρχοντα οχήματα ή εξοπλισμό, ενεργειακά συστήματα ή υποδομές διανομής καυσίμων.

Το Schiphol είναι ένα από τα αεροδρόμια της Ευρώπης όπου είναι διαθέσιμο το Neste MY Sustainable Aviation Fuel. Η χρήση του SAF που παράγεται από τη Neste μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως και 80% κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του καυσίμου, σε σύγκριση με τη χρήση των κλασσικών καυσίμων.

Με πληροφορίες από biomassmagazine.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER