Η Βολιβία αναμένει να αντικαταστήσει σταδιακά τις εισαγωγές υδρογονανθράκων με τοπική παραγωγή βιοκαυσίμων

Η Βολιβία αναμένει να αντικαταστήσει σταδιακά τις εισαγωγές υδρογονανθράκων με τοπική παραγωγή βιοκαυσίμων

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Luis Arce είπε ότι η χώρα θα αντικαταστήσει σταδιακά τις εισαγωγές υδρογονανθράκων με την παραγωγή βιοντίζελ, από εγχώρια μονάδα παραγωγής η οποία θα εγκαινιαστεί σε «λίγους μήνες», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ABI της χώρας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Ο Arce σημείωσε ότι η Βολιβία βρίσκεται σε φάση εκβιομηχάνισης του τομέα των πρώτων υλών, με σκοπό να αντικαταστήσει τις εισαγωγές υδρογονανθράκων. «Στο παρελθόν είχαμε πολλές εισαγωγές και εξάρτηση από κάποιες πρώτες ύλες και προϊόντα που σήμερα σκοπεύουμε να παράγουμε. Στη Βολιβία, διαθέτουμε τις πρώτες ύλες, είμαστε σε θέση να παράγουμε αντί να εισάγουμε και αυτό κάνουμε», δήλωσε ο Arce κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι πρώτες ύλες για παραγωγή βιοντίζελ σε τοπικό επίπεδο είναι το macororo, το jhatropa και άλλα εγχώρια προϊόντα. «Όχι μόνο θα παράγουμε βιώσιμα καύσιμα για την κάλυψη της εγχώριας ζήτησης για υδρογονάνθρακες, ιδιαίτερα για το ντίζελ. αλλά θα καλλιεργήσουμε πολλές ερημικές περιοχές με αυτά τα είδη που παράγουν την κατάλληλη πρώτη ύλη για την παραγωγή οικολογικού ντίζελ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η πρώτη μονάδα βιοντίζελ στη Βολιβία θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Santa Cruz και θα απαιτήσει επένδυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από biofueldigest.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER