Ενεργειακοί κολοσσοί συνεργάζονται για την παραγωγή e-φυσικού αερίου

Ενεργειακοί κολοσσοί συνεργάζονται για την παραγωγή e-φυσικού αερίου

Οι εταιρείες TotalEnergies, Engie, Mitsubishi Corporation, Osaka Gas, Sempra Infrastructure, TES, Tokyo Gas και Toho Gas, μια ομάδα εταιρειών κολοσσών στον τομέα της ενέργειας, ανακοίνωσαν τη δημιουργία του διεθνούς συνασπισμού e-NG Coalition, με στόχο την παραγωγή και χρήση ηλεκτρικού φυσικού αερίου (e-φυσικού αερίου), το οποίο παράγεται από ανανεώσιμο υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη της εν λόγω συνθετικής πηγής ενέργειας συνδυάζοντας την τεχνογνωσία τους. Σκοπός του συνασπισμού είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη ηλεκτρονικού φυσικού αερίου με αξιόπιστο, προσιτό και βιώσιμο τρόπο. Το ηλεκτρονικό φυσικό αέριο μπορεί να μεταφερθεί, να υγροποιηθεί και να πωληθεί όπως το φυσικό αέριο με χρήση της υπάρχουσας υποδομής, χωρίς ανάγκες προσαρμογής των εγκαταστάσεων.

Ο συνασπισμός στοχεύει περαιτέρω στο να προωθήσει τη χρήση του ηλεκτρονικού φυσικού αερίου και να υποστηρίξει την ανάδυση μιας παγκόσμιας αγοράς, να ενθαρρύνει την επαρκή υποστήριξη του καυσίμου από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, την εναρμόνιση των ισχυόντων κανονισμών και προτύπων και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των διαφόρων ενδιαφερομένων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και σε όλο τον κόσμο.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, η γαλλική TotalEnergies μελετά το έργο «Live Oak e-NG» στο οποίο συνεργάζεται με την Tree Energy Solutions για την παραγωγή 100.000 έως 200.000 τόνων ηλεκτρονικού φυσικού αερίου ετησίως στις ΗΠΑ έως το 2030. Η e-NG Coalition πρόκειται να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία που αποκτά η TotalEnergies μέσω του «Live Oak e-NG», καθώς και από την τεχνογνωσία της στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, τη διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας, την υγροποίηση αερίου και την ανάπτυξη έργων πράσινου υδρογόνου.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER