Συνεργασία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την ισραηλινή Econergy για φωτοβολταϊκά 460 MW

Συνεργασία της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με την ισραηλινή Econergy για φωτοβολταϊκά 460 MW

Συμφωνία για ένα χαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 460 MW στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός όμιλος Econergy Renewable Energy. Η συνολική επένδυση για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών πάρκων υπολογίζεται στα 265 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της Econergy να φτάνει τα περίπου 130 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η επένδυση της Econergy αφορά στην αγορά του ποσοστού 49% στην εταιρεία ειδικού σκοπού που κατείχε άλλος επενδυτής, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διατηρεί το 51%, χωρίς να έχει κάποια σχέση με τη συγκεκριμένη συναλλαγή. «Τα δύο project, βρίσκονται στην περιοχή του Κιλκίς και με την ολοκλήρωσή τους θα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα, καθώς η Econergy αποκτά παρουσία στην ελληνική αγορά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού ομίλου.

Η Econergy εκτιμά ότι η κατασκευή των φωτοβολταϊκών θα ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024. Η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δίνει στην Econergy τη δυνατότητα για σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, λόγω των εγγυημένων τιμών αγοράς, της δυνατότητας που δίνεται για την πώληση ενέργειας στην ελεύθερη αγορά με ελκυστικές τιμές, αλλά και το υψηλό δυναμικό της χώρας, όπως σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
Success Stories
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER