Όμιλος ØRSTED: Θα κατασκευάσει στη Βρετανία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο παγκοσμίως

Όμιλος ØRSTED: Θα κατασκευάσει στη Βρετανία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο παγκοσμίως

Ο δανέζικος όμιλος Ørsted, ο οποίος ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε την οριστικοποίηση του σχεδίου του για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου παγκοσμίως, που ονομάζεται Hornsea 3, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί στα ανοιχτά των ακτών της Μεγάλης Βρετανίας.

«Ο Ørsted έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο παγκοσμίως, το Hornsea 3, που θα έχει ισχύ 2,9GW και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2027», ανακοίνωσε ο όμιλος. Το έργο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προσπάθεια της Βρετανίας να αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια και να αυξήσει γρήγορα την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ώστε να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται αφότου αρκετές κατασκευαστικές εταιρίες ακύρωσαν έργα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ φέτος γιατί το αυξανόμενο κόστος καθιστούσε τα έργα αυτά μη κερδοφόρα.

Οι μετοχές του ομίλου, που μειώθηκαν περισσότερο από 50% φέτος, αυξήθηκαν κατά 4,1% μετά την είδηση αυτή. Το αιολικό πάρκο, που θα βρίσκεται 160 χλμ ανοιχτά των ακτών του Γιόρκσιρ, αναμένεται να προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

«Ο όμιλος Ørsted εκμεταλλεύεται σήμερα 12 υπεράκτια αιολικά πάρκα στη Βρετανία, ανάμεσα τους τα Hornsea 1 και 2. Μόλις λειτουργήσουν οι νέες τουρμπίνες, η περιοχή του Ørsted στο Hornsea -- που θα περιλαμβάνει τα υπεράκτια πάρκα Hornsea 1, 2 και 3 θα έχει συνολική ισχύ άνω των 5GW, γεγονός που θα την αναδείξει ως τη μεγαλύτερη αιολική υπεράκτια περιοχή που λειτουργεί παγκοσμίως», υπογράμμισε ο όμιλος.

Planning and Management of Solar Power from Space
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κοσμόπουλος
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας

Αποκτήστε το εδώ!

«Επίσης, η πλειονότητα των συμβολαίων που συνδέονται με τις επενδύσεις της Hornsea 3 υπογράφηκαν πριν από τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών που οφείλονται στον πληθωρισμό, κάτι που επέτρεψε να εξασφαλίσουμε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε με ικανοποίηση ο όμιλος, ο οποίος πρόσφατα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ένα πολύ μεγάλο έργο υπεράκτιου αιολικού πάρκου στις ΗΠΑ.

«Η αιολική ενέργεια αντιμετωπίζει δυσκολίες, παρά τις φιλοδοξίες των Ευρωπαίων να αποκτήσουν πράσινες πηγές ενέργειας. Την ώρα που ο τομέας αναμένεται να επενδύσει μαζικά για να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη ζήτηση, επηρεάζεται από τη ραγδαία αύξηση των επιτοκίων και του κόστους των υλικών. Στο αιολικό πάρκο Hornsea 3, οι μεγαλύτερες τουρμπίνες και οι συνέργειες με τα πάρκα Hornsea 1 και 2 αναμένεται «να έχουν λειτουργικά έξοδα μικρότερα από αυτά που ίσχυαν έως σήμερα», ανακοίνωσε ο δανέζικος όμιλος. Ο όμιλος Ørsted σκοπεύει επίσης να κατασκευάσει σε αυτήν την περιοχή το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 4, το οποίο θα παράγει ισχύ 2,6GW. 

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER