Ιαπωνία: Σε εξέλιξη διαγωνισμός για δύο υπεράκτια αιολικά

Ιαπωνία: Σε εξέλιξη διαγωνισμός για δύο υπεράκτια αιολικά

Στις 19 Ιανουαρίου 2024, το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας και το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού προκήρυξαν διαγωνισμό για μια υπεράκτια τοποθεσία αιολικής ενέργειας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, στα ανοικτά των ακτών του Νομού Αομόρι, και μια τοποθεσία ανοιχτά την ακτή της πόλης Γούζα. Οι νικητές των διαγωνισμών θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος του 2024.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός έως τις 19 Ιουλίου 2024 και οι νικητές για τις δύο τοποθεσίες θα επιλεγούν έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού, οι δύο τοποθεσίες ορίστηκαν για υπεράκτια αιολική ανάπτυξη τον Οκτώβριο του 2023, με τη δημόσια διαβούλευση να έχει πραγματοποιηθεί τους επόμενους δύο μήνες.

Η έναρξη του διαγωνισμού για τις δύο νέες περιοχές έρχεται αμέσως μετά την ανακοίνωση των νικητών της προηγούμενης δημοπρασίας της ιαπωνικής κυβέρνησης το Δεκέμβριο του 2023, όπου τρεις κοινοπραξίες, μία υπό την ηγεσία της JERA, μία από την Sumitomo Corporation και μία από τη γερμανική RWE, επιλέχθηκαν για να αναπτύξουν έργα στις επαρχίες Akita, Nagasaki και Niigata. Η Ιαπωνία έχει επίσης δημοπρατήσει μια άλλη, τέταρτη τοποθεσία σε αυτόν τον γύρο, αλλά ο νικητής για αυτήν την τοποθεσία αναμένεται να ανακοινωθεί το Μάρτιο 2024.

Planning and Management of Solar Power from Space
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κοσμόπουλος
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας

Αποκτήστε το εδώ!
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER