Η Siemens Gamesa θα αναπτύξει την πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια στον κόσμο στη Δανία

Η Siemens Gamesa θα αναπτύξει την πιο ισχυρή ανεμογεννήτρια στον κόσμο στη Δανία

Η Siemens Gamesa, ένα όνομα συνώνυμο με τις ανεμογεννήτριες, θα εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη ανεμογεννήτρια στη Δανία στο κέντρο δοκιμών østerild. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ ενέκρινε επιχορήγηση 30 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο, προτού καν η εταιρεία δημοσιοποιήσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον στρόβιλο, ο οποίος θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από εκείνον των 15 MW της Vestas για να θεωρηθεί ότι είναι ο πιο ισχυρός στην ΕΕ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες αποτελούν πλέον μια αγορά με μεγάλο ανταγωνισμό και συχνή αμφισβήτηση. Οι κατασκευαστές στροβίλων προσπαθούν διαρκώς να βελτιώσουν την πρόβλεψη για την ονομαστική ισχύ των ανεμογεννητριών. Οι άνεμοι υψηλής ταχύτητας στα υπεράκτια αιολικά πάρκα επιτρέπουν στις ανεμογεννήτριες να παράγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας σχεδόν με μία μόνο περιστροφή του στροβίλου. Αυτό ώθησε τους κατασκευαστές να κατασκευάσουν στροβίλους που καλύπτουν περιοχές πολλαπλών γηπέδων ποδοσφαίρου.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Το έργο HIPPOW

Σύμφωνα με το Recharge News, το Ταμείο Καινοτομίας της ΕΕ χορήγησε στη Siemens ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για το εξαιρετικά καινοτόμο πρωτότυπο της πιο ισχυρής γεννήτριας υπεράκτιων ανεμογεννητριών (Highly Innovative Prototype of the most Powerful Offshore Wind, HIPPOW). Λεπτομέρειες σχετικά με το έργο δεν είναι δημόσια διαθέσιμες, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι η εταιρεία τις έχει μοιραστεί μόνο με το Ταμείο για να επωφεληθεί αυτής της επιχορήγησης.

Σύμφωνα με ένα datasheet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το έργο HIPPOW θα επικεντρωθεί στην καινοτομία σε τομείς όπως «ονομαστική ισχύς, ηλεκτρικό σύστημα, εγκατάσταση λεπίδων και πύργου, σύστημα ψύξης και στρατηγική συντήρησης». Το έργο αναμένεται να έχει «μεγάλο αντίκτυπο στις προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα στην ΕΕ και να μειώσει την εξάρτηση της Ένωσης από τα ορυκτά καύσιμα». Οι εργασίες κατασκευής του έργου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο 2024 ώστε η ανεμογεννήτρια να σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους.

Η Siemens Gamesa έχει ήδη αναπτύξει υπεράκτιες ανεμογεννήτριες με ονομαστική ισχύ 14/15 MW. Ανταγωνιστές της στο χώρο είναι η Vestas και η GE που έχουν επίσης διαμορφώσει σχέδια για τουρμπίνα 15 MW και 18 MW, αντίστοιχα. Συγκριτικά, οι Κινεζικοί OEM όπως η Goldwind και η MingYang εγκαθιστούν ήδη ανεμογεννήτριες ισχύος 16 MW και πρόσφατα παρουσίασαν μια ανεμογεννήτρια ανθεκτική στους τυφώνες με ισχύ 18 MW.

Για να ξεπεράσει τη δυναμικότητα των ανταγωνιστών και να διεκδικήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου στροβίλου στον κόσμο, η Siemens Gamesa θα έπρεπε να στοχεύσει σε ισχύ 20 MW+ για τον στρόβιλο. Ωστόσο, αυτό είναι ένα άλμα και για την ίδια την εταιρεία, η οποία ιστορικά αύξησε σταδιακά την ισχύ των στροβίλων της. Οι ειδικοί πιστεύουν επίσης ότι η κατασκευή ενός στροβίλου 20 MW θα περιόριζε σημαντικά τα οφέλη της Siemens Gamesa από τους, ήδη μεγάλους, στροβίλους ισχύος 14/15 MW και προτείνουν ότι θα ήταν καλύτερο για την εταιρεία να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της εγκατάστασης ενός στροβίλου 18 MW πριν από το τέλος του έτους και να διεκδικήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου στην ΕΕ.

Η Siemens Gamesa δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο στρόβιλος θα εγκατασταθεί σε πρωτότυπη εγκατάσταση ή σε εμπορικό αιολικό πάρκο.

Με πληροφορίες από interestingengineering.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Planning and Management of Solar Power from Space
Συγγραφέας: Παναγιώτης Κοσμόπουλος
ISBN: 9780128233900

Μια ολιστική προσέγγιση απομακρυσμένης παρακολούθησης και πρόγνωσης της διεσπαρμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα με τη χρήση μεθόδων γεωπαρατήρησης, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση για έξυπνη λήψη αποφάσεων ενεργειακής μετάβασης και ασφάλειας

Αποκτήστε το εδώ!
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER