Η Holcim Ρουμανίας αναπτύσσει έργο ηλιακής ενέργειας

Η Holcim Ρουμανίας αναπτύσσει έργο ηλιακής ενέργειας

Η Holcim Romania αναπτύσσει φωτοβολταϊκό πάρκο εγκατεστημένης ισχύος 1 MWp στις εγκαταστάσεις παραγωγής τσιμέντου που διατηρεί στο Alesd. Το έργο ηλιακής ενέργειας συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Energy Programme in Romania» έχοντας ως διαχειριστή του προγράμματος την Innovation Norway.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα κύρια αποτελέσματα που στοχεύει το έργο περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 383 τόνους CO2/έτος, καθώς και την αύξηση της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές σε 1.254 MWh ετησίως, κατά μέσο όρο.

«Η καινοτομία είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων καθαρού μηδενικού άνθρακα. Από την αρχή της δραστηριότητας της Holcim στη Ρουμανία, πριν από 25 χρόνια, η τεχνολογία και η βιωσιμότητα των παραγωγικών διαδικασιών αποτελούν τον πυρήνα της ανάπτυξης μας. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο όπου χρειαζόμαστε βιώσιμες και ανθεκτικές κατασκευαστικές λύσεις που να πληρούν τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις κοινωνικές προσδοκίες, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον. Μία από τις λύσεις είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εναλλακτικών πρώτων υλών και καυσίμων, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε, να αναπαράγουμε τις βέλτιστες πρακτικές, να καινοτομούμε και να μετασχηματίζουμε τις επιχειρηματικές διαδικασίες και πρακτικές, καθώς αναδύονται και γίνονται προσβάσιμες νέες τεχνολογίες», δήλωσε ο Bogdan Dobre, Διευθύνων Σύμβουλος της Holcim Romania και επικεφαλής της αγοράς για τη Μολδαβία.

Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με τον International Development Norway AS (IDN) Norway, έναν νορβηγικό οργανισμό με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε διεθνή έργα για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών σε φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις.

Με πληροφορίες από cemnet.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER