Η Hellenic Cables προμηθεύει τη μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική ζώνη στον κόσμο με inter-array καλώδια

Η Hellenic Cables προμηθεύει τη μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική ζώνη στον κόσμο με inter-array καλώδια

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, υπέγραψε σύμβαση με την Ørsted, την πιο βιώσιμη εταιρεία ενέργειας στον κόσμο, για την προμήθεια inter-array καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την προμήθεια, τον τερματισμό και τη δοκιμή των inter-array καλωδίων που θα συνδέσουν τις ανεμογεννήτριες και τον υπεράκτιο σταθμό μετατροπής. Η προμήθεια περιλαμβάνει περίπου 262χλμ. inter-array καλωδίων 66kV με μόνωση XLPE, που αποτελούν περίπου το 50% των συνολικών αναγκών του αιολικού πάρκου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2025 στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Με χωρητικότητα 2,85 GW, το Hornsea 3 θα μπορεί να παράγει χαμηλού κόστους, καθαρή, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια ικανή για να τροφοδοτήσει πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στο στόχο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να θέσει σε λειτουργία 50 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2030. Η Ørsted έχει δηλώσει ότι οι πιθανότητες ολοένα και αυξάνονται προκειμένου να λάβει μια τελική επενδυτική απόφαση για το έργο εντός του 2023.

Το Hornsea 3 θα βρίσκεται 160 χλμ. από την ακτή του Yorkshire. Όταν είναι πλήρως συνδεδεμένη, η ζώνη Hornsea της Ørsted – που περιλαμβάνει τα Hornsea 1, 2 και 3 – θα έχει συνολική χωρητικότητα άνω των 5 GW. 

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Ο κ. Luke Bridgman, Senior Project Director της Hornsea 3, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε περαιτέρω τη σχέση της Ørsted με την Hellenic Cables με αυτή τη σημαντική ανάθεση σύμβασης για το Hornsea 3. Προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη συνεργασία κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ως μέρος της επίτευξης του συνολικού στόχου του Hornsea 3 για παροχή καθαρής ενέργειας χαμηλού κόστους σε κλίμακα».

Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα μας συνεργασία με την Ørsted για την προμήθεια inter–array καλωδίων για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea 3. Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί και τη δέσμευση μας για λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τη συνδυασμένη τεχνογνωσία και αφοσίωση μας, θα συμβάλουμε στην επιτυχή ανάπτυξη του Hornsea 3, ενός έργου που θα παράγει καθαρή, βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για εκατομμύρια νοικοκυριά. Η συνεργασία όχι μόνο ενισχύει τη θέση μας στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά ευθυγραμμίζεται και με το όραμα μας για τη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος. Μαζί με την Ørsted, βοηθάμε την πρόοδο και ανοίγουμε το δρόμο για ένα καθαρότερο και πιο υποσχόμενο μέλλον».

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

No item found!

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER