Η EDPR εγκαινίασε νέο αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Η EDPR εγκαινίασε νέο αιολικό πάρκο στην Πολωνία

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο και δεύτερη στην πολωνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εγκαινίασε το αιολικό πάρκο Budzyń στη δυτική Πολωνία.

Το αιολικό πάρκο διαθέτει 35 ανεμογεννήτριες, ισχύος 2,0MW έκαστη, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ ύψους 70MW. Το έργο θα συμβάλει στην εξοικονόμηση περισσότερων από 215.000 τόνους CO2 ετησίως ενώ θα παρέχει ενέργεια σε περισσότερα από 85.000 νοικοκυριά.

Το νέο αυτό αιολικό πάρκο αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της EDPR για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας νέων μόνιμων θέσεων εργασίας, καθώς και την προσθήκη καθαρής ενέργειας στην πολωνική αγορά σε εθνικό επίπεδο. Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της EDPR, καθώς και μαθητές του Budzyń. Συνολικά, πάνω από 160 παρευρισκόμενοι τίμησαν την τελετή εγκαινίων.

Ο Joaquim Barbosa, Γενικός Διευθυντής της EDPR Πολωνίας, μιλώντας στην εκδήλωση, δήλωσε: «Το αιολικό πάρκο Budzyń αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την EDPR τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Το εν λόγω έργο όχι μόνο θα προσθέσει καθαρή ενέργεια στο δίκτυο εν μέσω των ασταθών συνθηκών που επικρατούν στην πολωνική αγορά ενέργειας, αλλά θα συμβάλει επίσης στη μείωση των τιμών ενέργειας, θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας, υποδομές και φορολογικά έσοδα για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Η EDPR συμβάλλει με περηφάνια στην ενεργειακή ανεξαρτησία της Πολωνίας και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Η κατασκευή του αιολικού πάρκου Budzyń ολοκληρώθηκε σε τέσσερις φάσεις. Τα πρώτα 40MW συνδέθηκαν στο δίκτυο στα τέλη Απριλίου του 2022 και τα επόμενα 20MW στα τέλη Αυγούστου 2022. Τα υπόλοιπα 4MW και 6MW θα συνδεθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Το αιολικό πάρκο στο Budzyń (70 MW) αποτελεί την τρίτη επένδυση που πραγματοποιεί η EDPR στην ευρύτερη περιοχή της Πολωνίας – μαζί με τα αιολικά πάρκα στο Margonin (120MW) και στο Pawłowo-Gołańcz (80MW). Όλα μαζί παρέχουν ενέργεια συνολικής ισχύος 270MW.Από την είσοδό της στη χώρα το 2008, η EDPR έχει κατασκευάσει στην Πολωνία περισσότερα από 800MW ανανεώσιμης ενέργειας, γεγονός που αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή της στην επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη χώρα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με πληροφορίες από ypodomes.com

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER