Archirodon και Simply Blue Group αναπτύσσουν πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια

Archirodon και Simply Blue Group αναπτύσσουν πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια

Η Simply Blue Group, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, και η Archirodon, διεθνής κατασκευαστικός όμιλος EPC (Engineering, Procurement, Construction) και ΑΠΕ, με τεχνογνωσία στις θαλάσσιες υποδομές, ανακοίνωσαν νέα συνεργασία με την επωνυμία ArcoBlue, που στοχεύει να διερευνήσει νέες ευκαιρίες στον τομέα της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Η Simply Blue Group αναπτύσσει σήμερα έργα συνολικής δυναμικότητας 10GW και δεσμεύεται στην δημιουργία νέων οικονομικών ευκαιριών σε παράκτιες κοινότητες και στην ανάπτυξη έργων που συνυπάρχουν με τη βιώσιμη αλιεία και τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η Simply Blue Group θα συμβάλλει σε αυτήν την συνεργασία με την εκτεταμένη εμπειρία της σε έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε αγορές όπως η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία/Ισπανία και η Σουηδία/Φινλανδία.

Ο όμιλος Archirodon έχει σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα ως αξιόπιστος ανάδοχος έργων ενέργειας για μεγάλους διεθνείς παραγωγούς, εστιάζοντας στρατηγικά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο όμιλος έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα της διεθνούς αγοράς, αναλαμβάνοντας έργα EPC από την αρχική τους ανάπτυξη έως και το στάδιο O&M (Operation & Maintenance).

Ως εκ τούτου, ο όμιλος έχει προσαρμόσει την στρατηγική του ευθυγραμμίζοντας την με τις δεσμεύσεις της παγκόσμιας ατζέντας σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την επίτευξη ολοένα και πιο αυστηρών στόχων ως προς τον περιορισμό των εκπομπών ενέργειας. Η Archirodon μέσω στρατηγικών συνεργασιών με μεγάλους παραγωγούς ΑΠΕ, καθιερώνει την παρουσία της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και τις χώρες ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών), μέσω της ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου ηλιακών και αιολικών πάρκων, με ισχύ που κυμαίνεται στα 2,5GW.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Ο Sam Roch-Perks, Διευθύνων Σύμβουλος της Simply Blue Group, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με την Archirodon υπό την επωνυμία ArcoBlue για να εξετάσουμε νέες ευκαιρίες στην Ελλάδα. Αυτή η εταιρική σχέση σηματοδοτεί την είσοδο μας στην ελληνική αγορά, καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε την λίστα των έργων μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεργαζόμενοι με την Archirodon, συνδυάζουμε την εμπειρία μας και δημιουργούμε μαζί μια ολοκληρωμένη πρόταση στην προώθηση, ανάπτυξη και εκτέλεση έργων μεγάλης κλίμακας. Οι προοπτικές αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι σημαντικές, ιδίως για την πλωτή αιολική ενέργεια λόγω των χαρακτηριστικών των Ελληνικών θαλασσών.

Επιπλέον, με μια ισχυρή ναυτική κληρονομιά και παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας, η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος για πλωτές εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας στη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη. Το 2022, η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε τον πρώτο νόμο της Ελλάδας για την υπεράκτια αιολική ενέργεια, στοχεύοντας στην ανάπτυξη τουλάχιστον 2,6GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2030. Συνεπώς, η φιλοδοξία μας είναι να υποστηρίξουμε αυτόν τον στόχο, αξιοποιώντας την εμπειρία από τα υφιστάμενα έργα μας, δημιουργώντας ένα αποτύπωμα για τη μελλοντική ανάπτυξη πέραν του 2030.»

Ο Ντένης Καραπιπέρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Archirodon ανέφερε: «Σύμφωνα με τη στρατηγική μας που εστιάζει σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας, επεκτείνουμε την εξειδίκευση μας στον τομέα αυτό, επενδύοντας σε πόρους και συνεργασίες. Ταυτόχρονα, αναζητούμε συνεχώς νέα έργα που θα συμβάλλουν στην προοδευτική μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε, στηρίζοντας τους φιλόδοξους στόχους τους για την κάλυψη της ενεργειακής τους ζήτησης από ανανεώσιμες πηγές. Ως εκ τούτου, είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Simply Blue Group, δημιουργώντας την ArcoBlue, για να διερευνήσουμε την αναδυόμενη ελληνική αγορά της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Πιστεύουμε ότι, συνδυαστικά, η εξειδίκευση και η εμπειρία μας θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας. Το όραμα της Ελλάδας σε σχέση με την υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελεί έμπνευση για την Archirodon.

Με γνώμονα την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των οικονομιών που δραστηριοποιούμαστε, να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα των υποδομών και να αυξήσουμε την πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πόρους, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα ασφαλέστερο, καθαρότερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές. Ανυπομονούμε να πρωτοστατήσουμε στην αλλαγή της συμβατικής προσέγγισης του ενεργειακού κλάδου και να συνεισφέρουμε στον ενεργειακό μετασχηματισμό του, μέσω του δικού μας έργου.»

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER