Τα βιοπλαστικά μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή των συμβατικών πλαστικών

Τα βιοπλαστικά μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή των συμβατικών πλαστικών

Ο Amir Oranim, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της TripleW, μίλησε στην CTech κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Food Waste and Sustainability, που έλαβε χώρα στο Tel Aviv, σχετικά με τους λόγους που η μετατροπή πλαστικών είναι το καλύτερο εργαλείο για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

«Τα βιοπλαστικά μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε εφαρμογή των συμβατικών πλαστικών με βάση τα ορυκτά καύσιμα και η προστιθέμενη αξία του εγχειρήματος είναι ότι με τον τρόπο αυτό λύνουμε τρία προβλήματα: το πρόβλημα των τροφικών υπολλειμμάτων, το πρόβλημα των πλαστικών και την ανάπτυξη μιας πολύ φιλικής προς το περιβάλλον διαδικασίας που μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της TripleW Amir Oranim στο CTech κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Calcalist and Sufersal Food Waste and Sustainability στο Tel Aviv στα τέλη Απριλίου 2023.

Η TripleW, η οποία ιδρύθηκε το 2016, είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογικής έρευνας που αναπτύσσει μια βιομηχανική διαδικασία για την παραγωγή βιοαποδομήσιμου βιοπλαστικού από απόβλητα. Η εταιρεία ανακυκλώνει τα απόβλητα τροφίμων σε γαλακτικό οξύ υψηλής αξίας και υψηλής ζήτησης, χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία μετασχηματισμού.

Η TripleW συγκέντρωσε πρόσφατα 16 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της. Ο Oranim υποστηρίζει ότι η TripleW σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτά τα κεφάλαια για να κλιμακώσει τις δραστηριότητες της. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια που μόλις συγκεντρώσαμε για να εφαρμόσουμε την τεχνολογία μας σε χώρους τροφικών απορριμμάτων σε όλο τον κόσμο. Έχουμε σπουδαίους εταίρους τόσο στην Ασία, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ και αυτό θα μας βοηθήσει να κλιμακώσουμε τις δραστηριότητές μας όσον αφορά την εφαρμογή της τεχνολογίας σε πολλές τοποθεσίες παγκοσμίως».

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση της πολιτικής για τα τροφικά απορρίμματα στο Ισραήλ, ο Oranim εξέφρασε τις ανησυχίες του. «Νομίζω ότι οι τρέχουσες πολιτικές δεν εφαρμόζουν προηγμένες λύσεις για να περιορίσουν τη σπατάλη τροφίμων. Τα περισσότερα απόβλητα τροφίμων πηγαίνουν σε χωματερές, για παράδειγμα. Επειδή συνεργαζόμαστε με εταίρους στην ΕΕ, στην Κορέα και τις ΗΠΑ, βλέπουμε ότι η κατάσταση εκεί είναι πολύ πιο προχωρημένη από αυτό που συμβαίνει εδώ. Ελπίζω ότι σύντομα θα εφαρμοστεί μια πιο προηγμένη πολιτική».

Με πληροφορίες από calcalistech.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER