Συμφωνία LG Chem και Gevo για την εμπορευματοποίηση του βιοπροπυλενίου

Συμφωνία LG Chem και Gevo για την εμπορευματοποίηση του βιοπροπυλενίου

Η LG Chem ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου 2023 ότι έχει συνάψει συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία ανανεώσιμων χημικών και βιοκαυσίμων Gevo για την εμπορευματοποίηση, έως το 2026, της μεθόδου παραγωγής βιοπροπυλενίου που αποτελεί πρώτη ύλη για βιοπλαστικά. Βάσει της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν στην παραγωγή βιοπροπυλενίου χρησιμοποιώντας τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της Gevo.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η τεχνολογία μετατροπής Ethanol-to-Olefins ή ETO της Gevo επιτρέπει τη μετατροπή αιθανόλης χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα σε ανανεώσιμες ολεφίνες, οι οποίες μπορούν να αντικαταστήσουν ως βιώσιμη εναλλακτική λύση τις παραδοσιακές ολεφίνες, που έχουν ως βάση το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται σε χημικά και πολυμερή προϊόντα.

Το βιοπροπυλένιο είναι μια ολεφίνη που μπορεί να αντικαταστήσει τα προϊόντα με βάση τα ορυκτά καύσιμα ως μια φιλική προς το περιβάλλον πρώτη ύλη για διάφορα πλαστικά προϊόντα. Λόγω της ικανότητας του να μειώνει τις εκπομπές άνθρακα έως και 90% κατά την παραγωγή του σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ολεφίνες, το βιοπροπυλένιο θεωρείται ως βασικό υλικό για  την αγορά των βιοπλαστικών.

Η LG Chem και η Gevo θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε πιλοτική κλίμακα, την περαιτέρω κλιμάκωση της και, τελικά, την εμπορευματοποίηση του βιοπροπυλενίου, προσπάθεια που θα είναι η πρώτη του είδους στον κλάδο παγκοσμίως. Η LG Chem σκοπεύει να αντικαταστήσει τα προϊόντα πετρελαίου με βιοπροπυλένιο, το οποίο έχει χαμηλό ή αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, για εξαρτήματα αυτοκινήτων, δάπεδα και πάνες.

«Η συμφωνία με την Gevo θα βοηθήσει την LG Chem να επεκτείνει τις βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, ενισχύοντας το επιχειρηματικό μας χαρτοφυλάκιο», δήλωσε ο Noh Kug-lae, εκπρόσωπος της LG Chem.

Με πληροφορίεςς από lgcorp.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER