Εντυπωσιακό ροζ διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Εντυπωσιακό ροζ διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Ένα σπάνιο εκθαμβωτικό ροζ διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Με 11,15 καράτια, το «Williamson Pink Star» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εσωτερικά άψογο, φανταχτερό ροζ διαμάντι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία. Προερχόμενο από ένα ακατέργαστο διαμάντι 32 καρατίων από το ορυχείο Ουίλιαμσον στην Τανζανία, έχει την ιδανική κοπή που αναδεικνύεται η εσωτερική του ομορφιά.

«(Τα ροζ διαμάντια) είναι εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s. Λόγω της σπανιότητας του διαμαντιού, αναμένονται προσφορές σε αυτόνομη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2022 στο Χονγκ Κονγκ.

«Είδαμε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας και γενικότερα στην πανδημία το ενδιαφέρον για αυτό το σπάνιο λίθο δε σταμάτησε να υπάρχει και νομίζω ότι θα έχει πολλούς πλειοδότες», δήλωσε εκπρόσωπος των Sotheby's. Πριν από τη δημοπρασία, το «Williamson Pink Star» θα περιοδεύσει στο Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊπέι πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER