Υψηλά δύο ετών για το αλουμίνιο στο LME

Υψηλά δύο ετών για το αλουμίνιο στο LME

Το αλουμίνιο άγγιξε υψηλά δύο ετών στο LME ξεπερνώντας τα $2.700/mt, καθώς αφενός η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός του πλανήτη, περιόρισε τη δυναμικότητα στις μονάδες παραγωγής πρωτόχυτου, σε μια προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών άνθρακα και αφετέρου, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε νομισματική χαλάρωση.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η ευρεία χρήση του αλουμινίου, από κουφώματα παραθύρων έως ηλιακούς συλλέκτες, οδηγεί σε αύξηση της τιμής του εξαιτίας της νομισματικής χαλάρωσης των ΗΠΑ και της προσπάθειας της Κίνας να ενισχύσει τον κατασκευαστικό της τομέα. Ως αποτέλεσμα, η τιμή πρωτόχυτου από τα χαμηλά του Ιανουαρίου κοντά στα $2.150/mt, σημείωσε αύξηση της τάξης του 24% μέσα στον Μάιο 2024 φθάνοντας τα $2.700/mt.

Διακύμανση τιμής αλουμινίου στο LME στο διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος 2024

Επιπλέον, η Κίνα δεσμεύτηκε να κάνει πιο αυστηρά τα όρια παραγωγικής δυναμικότητας στις βαριές βιομηχανίες όπως του χάλυβα και της αλουμίνας, προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια και να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2025. Ωστόσο, παρόλο που αυτή η κίνηση μπορεί να θεωρηθεί ορθή για περιβαλλοντικούς λόγους, ταυτόχρονα δημιουργεί προβλήματα καθώς η ζήτηση για αλουμίνιο θα αυξάνεται διαρκώς λόγω της πράσινης μετάβασης.

Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER