Τα αποθέματα χαλκού της Κίνας μειώνονται υποδηλώνοντας ανάκαμψη της ζήτησης

Τα αποθέματα χαλκού της Κίνας μειώνονται υποδηλώνοντας ανάκαμψη της ζήτησης

Τα αποθέματα χαλκού στην Κίνα, τα οποία είχαν εκτιναχθεί φέτος, συνέχισαν να μειώνονται, ως ένδειξη ότι οι αγοραστές επιστρέφουν στην αγορά του μεγαλύτερου καταναλωτή εμπορευμάτων στον κόσμο.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα αποθέματα χαλκού στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα και τώρα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Η τιμή του χαλκού έχει υποχωρήσει περίπου 13% από το ρεκόρ του περασμένου μήνα λόγω ανησυχιών για την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων, τη λήψη κερδών από επενδυτικά κεφάλαια και τη μειωμένη κινεζική ζήτηση. Αυτή η μείωση της τιμής μπορεί να επαναφέρει τους αγοραστές πίσω στην αγορά.

Η μείωση των αποθεμάτων χαλκού της Κίνας το πρόσφατο διάστημα, έρχεται μετά από μία μακρά περίοδο αύξησης τους λόγω χαμηλής ζήτησης από τον κατασκευαστικό τομέα της χώρας
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη

Ο χαλκός έχει κινηθεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όσον αφορά στα επίπεδα τιμών του, λόγω ανταγωνιστικών δυνάμεων,  για μεγάλο μέρος του τρέχοντος έτους. Οι διαχειριστές κεφαλαίων στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη έχουν επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε χαλκό, ποντάροντας σε μελλοντικές ελλείψεις στα επίπεδα του μετάλλου. Ωστόσο, οι Κινέζοι αγοραστές αποθαρρύνθηκαν από την αδύναμη αγορά ακινήτων στη χώρα και τις αυξανόμενες τιμές.

Ο χαλκός, μαζί με άλλα βασικά μέταλλα, σημείωσε άνοδο ακριβώς πριν τη δημοσιοποίηση του δείκτη υποκείμενου πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Μία χαμηλή τιμή του δείκτη θα μπορούσε να ωφελήσει τα βιομηχανικά εμπορεύματα, ανοίγοντας το δρόμο για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να εισέλθει σε κύκλο μείωσης των βασικών επιτοκίων.

Τα μέταλλα αμφιταλαντεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι συμμετέχοντες στις αγορές εμπορευμάτων φοβούνται την αβέβαιη προοπτική ζήτησης που προκύπτει από μια ασθενή παγκόσμια ανάπτυξη. Ωστόσο, ο δείκτης LMEX των έξι βασικών μετάλλων, υποδηλώνει τάση για τέταρτη τριμηνιαία άνοδο.

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER