Η Li-Metal Corp. εξετάζει την υλοποίηση μονάδας παραγωγής μεταλλικού λιθίου εμπορικής κλίμακας

Η Li-Metal Corp. εξετάζει την υλοποίηση μονάδας παραγωγής μεταλλικού λιθίου εμπορικής κλίμακας

Η Li-Metal Corp., κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών ανόδων λιθίου και μεταλλικού λιθίου που είναι κρίσιμες για τις μπαταρίες επόμενης γενιάς, ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στην Hatch Ltd., την συγγραφή μελέτης (Concept Study) για μονάδα παραγωγής μεταλλικού λιθίου εμπορικής κλίμακας συμφερόντων της Li-Metal Corp.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Νωρίτερα φέτος, η Li-Metal ολοκλήρωσε την κατασκευή μονάδας παραγωγής μεταλλικού λιθίου πιλοτικής κλίμακας, σε εγκατάσταση που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τορόντο στον Καναδά. Εκτός από την πιλοτική μονάδα και τα εταιρικά γραφεία, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο στεγάζεται ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό κέντρο για προηγμένα υλικά ανόδων της Li-Metal, το οποίο αναπτύσσει και δοκιμάζει προσαρμοσμένα υλικά ανόδων για μπαταρίες νέας γενιάς.

Η μελέτη της Hatch, που ηγείται στον χώρο των εταιρειών συμβουλευτικής για βιομηχανικές εφαρμογές, θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εμπορικής εγκατάστασης παραγωγής μεταλλικού λιθίου πλήρους κλίμακας της Εταιρείας. Η Hatch ως παγκοσμίως αναγνωρισμένος ηγέτης σε καινοτόμες λύσεις μηχανικής και στην υλοποίηση έργων σε σύνθετες τεχνολογίες, θα συνεισφέρει την εκτεταμένη τεχνογνωσία στη βιομηχανία λιθίου και μπαταριών που διαθέτει στο έργο της Li-Metal. 

Must Reads

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Hatch καθώς προχωράμε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής μεταλλικού λιθίου σε εμπορική κλίμακα», δήλωσε ο Maciej Jastrzebski, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Li-Metal. «Ο ίδιος, ως πρώην μηχανικός της Hatch, γνωρίζω καλά τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτει η ομάδα της Hatch στον τομέα του λιθίου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με τη Hatch και να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση εγχώριας παραγωγικής ικανότητας μεταλλικού λιθίου».

Το μεταλλικό λίθιο είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο υλικό για πολλές βιομηχανίες και βασικό στοιχείο για τις μπαταρίες λιθίου νέας γενιάς που αναμένεται να έχουν σημαντικά αυξημένη απόδοση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν ανόδους γραφίτη. Επί του παρόντος, η παραγωγή λιθίου είναι συγκεντρωμένη στην Κίνα, με συμβατικές διεργασίες που χρησιμοποιούν χλωριούχο λίθιο. Αυτές οι τεχνολογίες δε θεωρούνται περιβαλλοντικά βιώσιμες, καθώς παράγουν συνήθως 5 τόνους εκπομπών αερίου χλωρίου για κάθε τόνο μεταλλικού λιθίου που παράγεται.

Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για εγχώρια παραγωγή λιθίου, η Li-Metal έχει αναπτύξει και είναι στη διαδικασία εμπορικής αξιοποίησης μιας τεχνολογίας παραγωγής μεταλλικού λιθίου που θα υποστηρίξει μια καθαρότερη και βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής. Η διαδικασία χρησιμοποιεί ανθρακικό λίθιο ως πρώτη ύλη και δεν παράγει επιβλαβή τοξικά υποπροϊόντα.

Με πληροφορίες από batteryindustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER