Πάνω από 100 νέες άδειες έρευνας κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία

Πάνω από 100 νέες άδειες έρευνας κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βρετανία

Στα τέλη Ιουλίου 2023, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει περισσότερες από 100 νέες άδειες για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου στη Βόρεια Θάλασσα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της εγχώριας προσφοράς και για μεγαλύτερη ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak υποστήριξε πως η κίνηση αυτή είναι συμβατή με τους περιβαλλοντικούς στόχους της κυβέρνησης, καθώς περίπου το 25% της ενεργειακής ζήτησης του Ηνωμένου Βασιλείου θα εξακολουθεί να καλύπτεται από το πετρέλαιο και το αέριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο επιτύχει το στόχο των μηδενικών καθαρών εκπομπών το 2050.

Ο Sunak δήλωσε πως οι νέες άδειες θα στηρίξουν την εγχώρια προσφορά, θα μειώσουν την εξάρτηση από εχθρικά κράτη, θα αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης στον τομέα και θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, σε σύγκριση με την εναλλακτική επιλογή της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σχέδια για τη δημουργία δύο νέων συγκροτημάτων δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα στη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία.

Η ανακοίνωσητης Βρετανικής Κυβέρνησης υπογραμμίζει τη διαφορά ανάμεσα στους Συντηρητικούς και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι το φαβορί για τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη χρονιά. Οι Εργατικοί έχουν δεσμευθεί να σταματήσουν τη χορήγηση νέων αδειών για εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα. Με την ανακοίνωση αυτή, η βρετανική κυβέρνηση εκτίθεται επίσης σε σφοδρές επικρίσεις από την πλευρά οικολογικών οργανώσεων, οι οποίες αμφισβητούν κατά πόσον εννοεί στα σοβαρά τη δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER