Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν με 2,7 δισ. δολάρια την εγχώρια παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου

Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν με 2,7 δισ. δολάρια την εγχώρια παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου

Οι ΗΠΑ θα υποβάλλουν προσφορά ύψους περίπου 2,7 δις δολαρίων για να αγοράσουν εγχώρια παραγόμενο εμπλουτισμένο ουράνιο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εφοδιαστική αλυσίδα για το πυρηνικό καύσιμο και να αποτρέψουν τις αγορές από τη Ρωσία, όπως δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η χρηματοδότηση των 2,7 δισ. δολαρίων εγκρίθηκε μέσω σχετικής νομοθεσίας, η οποία υπεγράφη από τον πρόεδρο Joe Biden το Μάιο 2024. Η νομοθεσία επέβαλε επίσης την απαγόρευση εισαγωγών εμπλουτισμένου ουρανίου από τη Ρωσία, ως μέρος των κυρώσεων στη χώρα για την εισβολή της στην Ουκρανία. Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος πωλητής εμπλουτισμένου ουρανίου στον κόσμο, προμήθευε περίπου το 24% του καυσίμου που χρησιμοποιούσαν οι πυρηνικοί αντιδραστήρες των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σχεδιάζει να αναθέσει δύο ή περισσότερες συμβάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 10 χρόνια, ανάλογα με το τελικό ύψος της χρηματοδότησης. Οι πηγές μπορεί να περιλαμβάνουν νέες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ή έργα που επεκτείνουν την ικανότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων εμπλουτισμού. Η κίνηση θα μπορούσε να ωφελήσει την Centrus Energy και την Urenco, μια εταιρεία με δραστηριότητες στο Νέο Μεξικό. Οι προτάσεις θα υποβληθούν έως τις 26 Αυγούστου 2024.

«Το Υπουργείο Ενέργειας βοηθά στην ανάπτυξη της εγχώριας ικανότητας εμπλουτισμού ουρανίου, κάτι που είναι κρίσιμο για την ενίσχυση της εθνικής μας ασφάλειας και την ανάπτυξη της εγχώριας πυρηνικής βιομηχανίας», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer Granholm.

Η Lindsey Geisler, εκπρόσωπος της Centrus, δήλωσε: «Αυτό η πρωτοβουλία χρηματοδότησης είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την αποκατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας πυρηνικών καυσίμων στις ΗΠΑ, με αμερικανική τεχνολογία που κατασκευάστηκε από Αμερικανούς επιστήμονες».

Με πληροφορίες από mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER