«Πράσινη» σειρά τσιμέντων ECOPlanet από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

«Πράσινη» σειρά τσιμέντων ECOPlanet από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, πιστός στη δέσμευση του για μετάβαση σε έναν κλιματικά ουδέτερο και αειφόρο κατασκευαστικό κλάδο, προσφέρει την «πράσινη» σειρά τσιμέντων ECOPlanet, με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και υψηλές επιδόσεις.

Τα προϊόντα τσιμέντου ECOPlanet διατίθεται στην αγορά τόσο χύδην όσο και σε σακιά και περιλαμβάνουν:

  • το HERACLES Ενισχυμένο, κατάλληλο για ευρεία γκάμα κατασκευών, που εξασφαλίζει 30% μείωση εκπομπών CO2 σε σχέση με συμβατικά προϊόντα τσιμέντου. Πρόκειται για το προϊόν τσιμέντου με τις υψηλότερες πωλήσεις του Ομίλου στην ελληνική αγορά, το οποίο παρουσιάζει βελτιωμένη περιβαλλοντική επίδοση, χάρη στην καινοτόμα σύνθεσή του.
  • το νέο, προηγμένο προϊόν ποζολανικού τσιμέντου CEM IV/B (P) 32,5N SR για αυξημένες ανάγκες προστασίας του σκυροδέματος που εκτίθεται σε διαβρωτικό περιβάλλον. Διαθέτει βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με 45% μείωση εκπομπών CO2 και συνίσταται για έργα πασσάλων, πασσαλότοιχων και διαφραγματικών τοίχων.
  • το τσιμέντο τοιχοποιίας LYSIS (MC 12,5), που εξασφαλίζει 45% μείωση εκπομπών CO2 και αποτελεί τη σύγχρονη «πράσινη» λύση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για χτίσιμο, σοβάτισμα και γεμίσματα δαπέδων, χωρίς τη χρήση ασβέστη, το οποίο έχει το χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά. 
Αφιέρωμα - Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος - Ο δρόμος προς την αειφορία

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, αποτελεί την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει. Επιπρόσθετα, παραμένοντας πρωτοπόρος στις βιώσιμες λύσεις που προσφέρει στον κατασκευαστικό κλάδο, διαθέτει EPD για το σύνολο της παραγωγικής του δραστηριότητας σε περισσότερα από 120 προϊόντα σκυροδέματος συνολικά κατηγορίας αντοχής C16/20 και άνω, αλλά και για όλες τις κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016.

Ιδιαίτερης σημασίας για την επιτάχυνση της μετάβασης σε αειφόρες κατασκευές είναι και η «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων ECOPact, η οποία, στηριζόμενη στη βελτιωμένη σύνθεση του τσιμέντου CEM II 32,5N, διακρίνεται για τη βελτιωμένη απόδοση αειφορίας, καθώς παράγεται με 30% χαμηλότερες εκπομπές CΟ2 σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σκυροδέματα.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους και την επιτάχυνση της μετάβασης σε αειφόρες κατασκευές, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πράσινων λύσεων μέσα από τις σειρές ECOPlanet και ECOPact.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER