Η Plantd επεκτείνει τις δραστηριότητες της για παραγωγή δομικών υλικών με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα

Η Plantd επεκτείνει τις δραστηριότητες της για παραγωγή δομικών υλικών με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα

Η Plantd υπέγραψε εμπορική μίσθωση για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων παραγωγής στην Οξφόρδη της Βόρειας Καρολίνας και συνεργάζεται με ντόπιους αγρότες για την καλλιέργεια πολυετούς γρασιδιού ταχείας ανάπτυξης αντί για καπνό. Η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση το Δεκέμβριο 2022 και προχώρησε γρήγορα στην επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέο χώρο το Φεβρουάριο του 2023.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Plantd, μια εταιρεία προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής δομικών υλικών με αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα με τη χρήση ταχέως αναπτυσσόμενου πολυετούς γρασιδιού, ανακοίνωσε τη νέα της μονάδα παραγωγής με έδρα στην Οξφόρδη της Βόρειας Καρολίνας. 

Οι μισθωμένοι χώροι αποθηκών και γραφείων, έκτασης 80.000 τετραγωνικών ποδιών, ανήκαν παλαιότερα στη Santa Fe Natural Tobacco Company, θυγατρική της R.J. Reynolds Tobacco Company, και χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή τσιγάρων. Όντας μια πρωταρχικής σημασίας βιομηχανική εγκατάσταση για την πόλη της Οξφόρδης, η καπνοβιομηχανία παρείχε τοπικές θέσεις εργασίας και συμβάσεις σε παραγωγούς καπνού στους τομείς της μεταποίησης και τη γεωργίας.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription

Όταν η καπνοβιομηχανία έκλεισε το 2022, οι ντόπιοι καπνοκαλλιεργητές απώλεσαν τις σχετικές συμβάσεις. Η Plantd στοχεύει να συνεργαστεί με αυτούς τους παραγωγούς, συνάπτοντας νέες συμβάσεις για την καλλιέργεια του πολυετούς γρασιδιού που χρησιμοποιεί για τα δομικά της υλικά. Οι σχετικές δραστηριότητες της Plantd ξεκίνησαν νωρίτερα αυτή την άνοιξη σε συνεργασία με τον πρώτο παραγωγό της εταιρείας στην περιοχή. Μετά τη συγκομιδή αυτό το φθινόπωρο, το γρασίδι θα αποσταλεί στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Plantd στην Οξφόρδη και θα μετατραπεί σε δομικά panel αρνητικού αποτυπώματος άνθρακα για τον τομέα των κατασκευών.

Η Plantd έχει ήδη καλύψει πάνω από δώδεκα θέσεις εργασίας με κατοίκους της Οξφόρδης και των γύρω περιοχών της κομητείας Granville και θα συνεχίσει τις προσλήψεις σε τοπικό επίπεδο για τα τμήματα παραγωγής panel, μηχανικής και γεωργικής παραγωγής της εταιρείας.

«Η Plantd καινοτομεί σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των δομικών υλικών, καλλιεργώντας νέες πηγές βιομάζας, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέα και πρωτοποριακά μηχανήματα και τεχνολογίες παραγωγής που μειώνουν το κόστος και τις εκπομπές άνθρακα σε κάθε στάδιο της επιχειρηματικής λειτουργίας», δήλωσε ο Josh Dorfman, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Plantd.

«Στην Οξφόρδη, βλέπουμε μια απαράμιλλη ευκαιρία να αναδιαμορφώσουμε τον κατασκευαστικό κλάδο, να δημιουργήσουμε μια αξιόπιστη λύση για την κλιματική αλλαγή και να συνδέσουμε αυτή την αγροτική περιοχή με την οικονομία του 21ου αιώνα. Η ενσωμάτωση στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό αυτής της περιοχής είναι το θεμέλιο σε αυτό που φιλοδοξούμε να χτίσουμε γενικότερα και το οποίο θα έχει θετικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο».

Η Plantd ετοιμάζεται τώρα να κατασκευάσει την πρώτη από τις αυτοματοποιημένες, αρθρωτές, πλήρως ηλεκτρικές γραμμές παραγωγής της στις νέες της εγκαταστάσεις με στόχο να ξεκινήσει την παραγωγή εντός των επόμενων 12 μηνών.

Με πληροφορίες από newswire.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER