Η Ουγγαρία εγκαινιάζει βάση δεδομένων για δομικά υλικά

Η Ουγγαρία εγκαινιάζει βάση δεδομένων για δομικά υλικά

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας της Ουγγαρίας ανακοίνωσε στις 24 Ιανουαρίου 2024 την έναρξη λειτουργίας μιας βάσης δεδομένων δομικών υλικών με αξιολογήσεις των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του κρατικού ειδησεογραφικού δικτύου MTI.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η EMI Nonprofit, μια κρατική εταιρεία πιστοποίησης για τον κατασκευαστικό τομέα, θα διαχειρίζεται τη βάση δεδομένων σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου Évosz, αξιολογώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δομικών υλικών με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται εθελοντικά από τους παραγωγούς.

Η βάση δεδομένων θα επιτρέπει επίσης στους αγοραστές να σταθμίσουν τις αποστάσεις που ενέχονται στην παράδοση των υλικών και τις δυνατότητες ανακύκλωσης, καθώς και άλλους ποιοτικούς παράγοντες.

«Η βάση δεδομένων και η βελτιωμένη περιβαλλοντική αξιολόγηση αναμένεται να ενισχύσουν τη ζήτηση για τοπικώς παραγόμενα δομικά υλικά με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τονίζει το υπουργείο, ενθαρρύνοντας τις ουγγρικές εταιρείες δομικών υλικών να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία. 

Με πληροφορίες από bbj.hu

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER