Η Κίνα προωθεί τη χρήση πράσινων οικοδομικών υλικών

Η Κίνα προωθεί τη χρήση πράσινων οικοδομικών υλικών

Οι κινεζικές αρχές αποκάλυψαν πρόσφατα ένα σχέδιο με στόχο την προώθηση της χρήσης φιλικών προς το περιβάλλον δομικών υλικών. Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσίευσαν 10 κρατικοί φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), μέχρι το 2026, οι κλάδοι της χώρας που ασχολούνται με τα πράσινα οικοδομικά υλικά αναμένεται να δουν τα ετήσια λειτουργικά τους έσοδα να ξεπερνούν τα 42 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το σχέδιο προβλέπει ότι αυτά τα έσοδα θα αυξηθούν κατά μέσο όρο πάνω από 10% ετησίως μεταξύ 2024 και 2026, με την ανάπτυξη περισσότερων από 30 σχετικών βιομηχανικών clusters κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου.

Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στη βελτίωση των τεχνικών παραγωγής, στην αντικατάσταση της παραδοσιακής ενέργειας με πράσινη ενέργεια, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην ενθάρρυνση της ανακύκλωσης των πόρων για να εξασφαλιστεί μείωση τόσο της ρύπανσης όσο και των εκπομπών άνθρακα, σύμφωνα το σχέδιο.

Τα πράσινα δομικά υλικά χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και εκπομπές άνθρακα, μαζί με υψηλή ασφάλεια, διαθεσιμότητα και ανακυκλωσιμότητα, σύμφωνα με το MIIT.

Με πληροφορίες από english.news.cn

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER