Η Cemex ανοίγει ξανά σημαντικό εργοστάσιο σκυροδέματος στην Τσεχία

Η Cemex ανοίγει ξανά σημαντικό εργοστάσιο σκυροδέματος στην Τσεχία

Ο παγκόσμιος προμηθευτής δομικών υλικών Cemex άνοιξε ξανά ένα εργοστάσιο σκυροδέματος, το οποίο αποτελεί βασικό μέρος του χαρτοφυλακίου της στην Τσεχική Δημοκρατία, μετά από την κατάρτιση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το αρχικό εργοστάσιο σκυροδέματος που βρίσκεται στην περιοχή Prague-Libuš, ήταν σε λειτουργία από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και έκλεισε το 2018 για να υποβληθεί σε απαραίτητες ανακατασκευές. Πλέον, έχει ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση του και το εργοστάσιο έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευών.

Η βιομηχανική εγκατάσταση μπορεί πλέον να επεξεργάζεται πέντε τύπους τσιμέντων και προσμίκτων (admixtures), συμπεριλαμβανομένης της πιο βιώσιμης σειράς σκυροδέματος Vertua της Cemex. Επιπλέον, η εγκατάσταση είναι έτοιμη να δεχτεί ανακυκλωμένα αδρανή προς χρήση. Σύμφωνα με τη στρατηγική δράσης για το κλίμα της Cemex, «Future in Action», η εγκατάσταση στοχεύει να υποστηρίξει την κυκλική οικονομία όσο το δυνατόν περισσότερο, με δύο εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Αυτές οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης επεξεργάζονται το υπολειμματικό σκυρόδεμα (residual concrete), διαχωρίζοντας τα αδρανή και την άμμο, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθούν. Επιπλέον, η μονάδα παραγωγής σκυροδέματος είναι εξοπλισμένη με τα πιο προηγμένα φίλτρα και, ως μέρος της ανακαίνισης, έχει επενδυθεί με ειδικά πάνελ πολλαπλών στρώσεων για να διασφαλίζεται η αθόρυβη λειτουργία και η φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Οι καινοτόμες λύσεις που χρησιμοποιούνται στο εργοστάσιο σκυροδέματος ελαχιστοποιούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διαδικασιών παραγωγής, ένα περαιτέρω αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής «Future in Action» και προτεραιότητα στην καθημερινή λειτουργία των εργοστασίων της Cemex.

Ο Ruediger Kuhn, VP Materials Central Europe thw Cemex σχολίασε: «Το εργοστάσιο μας στο Libuš αποτελεί σημαντικό μέρος της λειτουργίας μας στην Τσεχική Δημοκρατία, χάρη στην στρατηγική τοποθεσία του στο ευρύτερο κέντρο της πρωτεύουσας και σε άμεση γειτνίαση με την προγραμματισμένη κατασκευή της γραμμή D του μετρό της Πράγας. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία αυτή η παραγωγική εγκατάσταση μετά από μια σημαντική επένδυση».

«Η ανάπτυξη αυτής της βιομηχανικής εγκατάστασης επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα της Cemex να προσφέρει στους πελάτες της προϊόντα ανώτερης ποιότητας, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τους στόχους βιωσιμότητας, υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία και μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα, όπου είναι δυνατόν».

Με πληροφορίες από worldcement.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Αφιέρωμα - Κρίσιμες Ορυκτές Πρώτες Ύλες ένα στοίχημα για την Ευρώπη
rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER