Συσκευή μετατρέπει τις πλαστικές σακούλες και τα μαλακά πλαστικά σε τούβλα

Συσκευή μετατρέπει τις πλαστικές σακούλες και τα μαλακά πλαστικά σε τούβλα

Πολλοί αποθηκεύουν πλαστικές σακούλες για μελλοντική χρήση, ωστόσο οι πιθανότητες λένε ότι στην πραγματικότητα δεν θα χρησιμοποιήσουν ούτε τις μισές από αυτές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Έτσι, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουν με έναν μεγάλο αριθμό από πλαστικές σακούλες, τις οποίες σε κάποιο στάδιο αποφασίζουμε να ξεφορτωθούμε. Αν δεν τις ανακυκλώσουμε και απλά τις απορρίψουμε, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να συνεισφέρουμε στο πρόβλημα των πλαστικών αποβλήτων που μαστίζει τον πλανήτη μας.

Ωστόσο, η ανακύκλωση των πλαστικών δεν είναι εύκολα προσβάσιμη σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις χώρες, με συνέπεια η απόρριψη να γίνεται με μη ενδεδειγμένους τρόπους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε στη διάθεσή μας μια οικιακή συσκευή, η οποία θα μας βοηθούσε να μην απορρίψουμε τις πλαστικές σακούλες και τα μαλακά πλαστικά που συνήθως συναντώνται στις συσκευασίες καταναλωτικών προϊόντων;

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τη συσκευή Soft Plastic Compactor (SPC), μία συσκευή που προορίζεται για κατοικίες ή μικρά κτίρια και η οποία μετατρέπει τις πλαστικές σακούλες και άλλα μαλακά πλαστικά σε συμπιεσμένα τούβλα. Αυτά τα τούβλα μπορούν στη συνέχεια να αποθηκευτούν και τελικά να μεταφερθούν σε κέντρα ανακύκλωσης σε αργότερο στάδιο, όπου θα τεμαχιστούν και στη συνέχεια θα ταξινομηθούν με σκοπό την ανακύκλωσή τους. Η μετατροπή αυτών των πλαστικών σε συμπιεσμένα πλαστικά τούβλα, διευκολύνει τη αποθήκευσή τους σε περιορισμένο χώρο και την αργότερη μεταφορά τους σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης.

Συσκευή συμπίεσης για πλαστικές σακούλες και μαλακά πλαστικά

Η συσκευή SPC μοιάζει με συμπιεστή σκουπιδιών και έχει πολύ μικρό χωρικό αποτύπωμα. Είναι επίσης αρκετά εύκολη στη χρήση: οι πλαστικές σακούλες και τα άλλα μαλακά πλαστικά τροφοδοτούνται από τον χρήστη, ενώ η συσκευή αναλαμβάνει στη συμπίεση τους σε σχήμα κύβου. Αυτό που στην πραγματικότητα συγκρατεί τον κύβο είναι ένα λεπτό στρώμα λιωμένου πλαστικού. Το τελικό προϊόν μοιάζει με όλα τα άλλα πλαστικά τούβλα που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο. Ωστόσο, για τα τούβλα που παράγονται από τη συσκευή, δεν υπάρχουν επί του παρόντος άλλες χρήσεις, εκτός της αποδοτικής προσωρινής αποθήκευσης και επακόλουθης μεταφοράς σε ένα κέντρο ανακύκλωσης.

Η Clear Drop, η εταιρεία που κατασκευάζει τη συσκευή SPC, λέει ότι θα συνεργαστεί αρχικά με εγκαταστάσεις ανακύκλωσης για να τις βοηθήσει στην κατανόηση του πως μπορούν τα τούβλα να τεμαχιστούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία ανακύκλωσης. Η εταιρεία λέει ότι δεν θα προχωρήσει σε πώληση των συσκευών αν πρώτα δεν έχει συνάψει συνεργασίες με κέντρα ανακύκλωσης σε μία περιοχή. Η εταιρεία επίσης εγγυάται ότι η συσκευή δεν παράγει ανθυγιεινές αναθυμιάσεις που δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφαλείας.

Η συσκευή SPC, όσο απλή και αν φαίνεται στη σύλληψη και χρήση, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τις πλαστικές σακούλες, αλλά και τα μαλακά πλαστικά, που αποτελούν την πλειοψηφία των πλαστικών αποβλήτων ενός σύγχρονου νοικοκυριού.

Πηγή: yankodesign.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER