Πλαστικά της LG Chem αντικαθιστούν μεταλλικά μέρη σε αυτοκίνητα της Mitsubishi

Πλαστικά της LG Chem αντικαθιστούν μεταλλικά μέρη σε αυτοκίνητα της Mitsubishi

Η LG Chem ανακοίνωσε ότι το πλαστικό υλικό ηλεκτροστατικής επίστρωσης LUCON TX5007 που παράγει, χρησιμοποιείται για το εσωτερικό μέρος των μπροστινών φτερών των τροχών των τριών τύπων σπορ SUV της Mitsubishi Motors, Outlander, Delica D:5 και RVR.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το εσωτερικό μέρος του εμπρόσθιου φτερού ενός οχήματος καλύπτει τα ελαστικά εμπρός και χρησιμεύει για την προστασία του αμαξώματος από λάσπη ή νερό που είναι πιθανό να προέλθει από το οδόστρωμα ενώ το όχημα κινείται.

Η ηλεκτροστατική επίστρωση χρησιμοποιεί την πρόσφυση που προκύπτει από την εφαρμογή στατικού ηλεκτρισμού. Ως εκ τούτου, το υλικό της επίστρωσης πρέπει να είναι αγώγιμο και να αντέχει σε εξωτερικούς κραδασμούς και σε διαδικασίες ξήρανσης της βαφής των οχημάτων σε υψηλές θερμοκρασίες.

Η ηλεκτροστατική επίστρωση είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς μπορεί να μειώσει τη χρήση υλικών επίστρωσης και μπορεί να επικαλύψει αντικείμενα με σταθερό πάχος χωρίς περιορισμούς σε μεγέθη ή τύπους οχημάτων.

Το υλικό της LG Chem έκανε το συγκεκριμένο εξάρτημα ελαφρύτερο, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη πλαστικό με ηλεκτροστατική επίστρωση αντί για μέταλλα. Η εταιρεία ανέμειξε πολυφαινυλένιο αιθέρα (PPE), ο οποίος μπορεί να αντέξει τη διαδικασία ξήρανσης χρώματος άνω των 200℃ και τη σχετική παραμόρφωση, καθώς και πολυαμίδιο (PA), το οποίο είναι ανθεκτικό στην κρούση. Στη συνέχεια, προστέθηκαν νανοσωλήνες άνθρακα (CNTs), οι οποίοι άγουν τον ηλεκτρισμό και κάνουν δυνατή την ηλεκτροστατική επίστρωση, για να κατασκευαστούν τα πλαστικά εξαρτήματα.

Πηγή: businesskorea.co.kr

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER