Ξεκινάει η παραγωγή του πρώτου ηλιακού ηλεκτρικού οχήματος στον κόσμο

Ξεκινάει η παραγωγή του πρώτου ηλιακού ηλεκτρικού οχήματος στον κόσμο

Η φινλανδική εταιρεία κατασκευής συμβολαίων οχημάτων Valmet Automotive Group ανακοίνωσε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ότι ολοκλήρωσε την προπαραγωγή του πρώτου ηλιακού ηλεκτρικού οχήματος στον κόσμο, του Lightyear 0.

Η παραγωγή της σειράς πελατών λέγεται ότι θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους στο εργοστάσιο αυτοκινήτων Uusikaupunki στη Φινλανδία. Το όχημα είναι προϊόν της ολλανδικής νεοφυούς, τεχνολογικής εταιρείας Lightyear, που αναπτύσσει ηλιακά ηλεκτρικά οχήματα ανεξάρτητα από το δίκτυο. Η εταιρεία παρουσίασε το μοντέλο Lightyear 0 τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε υπογραφεί σύμβαση κατασκευής με τη φινλανδική εταιρεία Valmet Automotive.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Lightyear 0 έχει ενσωματωμένες ηλιακές κυψέλες στην οροφή του, οι οποίες λέγεται ότι μειώνουν την εξάρτηση από τις χρεώσεις της πρίζας και «θέτουν νέα πρότυπα της βιομηχανίας για την ενεργειακή απόδοση». Σύμφωνα με την προώθηση της εταιρείας, με πηγή τον ήλιο, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί «έως και επτά μήνες σε πιο ηλιόλουστες χώρες». Συνδεδεμένο σε μια κανονική οικιακή πρίζα, το Lightyear 0 υπόσχεται να φορτίζει για 32 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά ώρα.

Πηγή: energia.gr

foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER