Η Holcim θα αποκτήσει εργοστάσια έτοιμου σκυροδέματος της Ol-Trans στη Βόρεια Πολωνία

Η Holcim θα αποκτήσει εργοστάσια έτοιμου σκυροδέματος της Ol-Trans στη Βόρεια Πολωνία

- Η Ol-Trans είναι κορυφαίος παίκτης στην αγορά έτοιμου σκυροδέματος στη Βόρεια Πολωνία με καθαρές πωλήσεις 27 εκατομμυρίων CHF το 2022
- Η Holcim επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έτοιμου σκυροδέματος που διαθέτει σε τρεις πόλεις (Gdansk - Sopot - Gdynia)
- Η εξαγορά στοχεύει στην προώθηση του στόχου της Holcim για 25% των πωλήσεων έτοιμου μείγματος από πράσινο σκυρόδεμα ECOPact

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Holcim υπέγραψε συμφωνία με την Ol-Trans, τον ηγέτη στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος στην περιοχή Gdansk-Sopot-Gdynia, για την απόκτηση των πέντε εργοστασίων σκυροδέματος της. Με εκτιμώμενες καθαρές πωλήσεις 27 εκατομμυρίων CHF το 2022, η συμφωνία θα ενισχύσει το τοπικό δίκτυο έτοιμου σκυροδέματος της Holcim και θα την καθιερώσει σταθερά ως ηγέτη στη Βόρεια Πολωνία.

Ταυτόχρονα, θα αυξηθούν οι πωλήσεις πράσινου σκυροδέματος ECOPact της Holcim στην Πολωνία γεγονός που θα οδηγήσει σε έως και 50% χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Οι πελάτες της Holcim θα επωφεληθούν επίσης λόγω πρόσβασης σε βιώσιμες λύσεις όπως το Agila Fibro, ένα αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα που μειώνει τη χρήση χαλύβδινων οπλισμών κατά 40%-50%.

Ο Miljan Gutovic, Region Head Europe Middle East Africa ανέφερε: «Με αυτήν την εξαγορά θα επεκτείνουμε περαιτέρω το αποτύπωμα του πράσινου σκυροδέματος ECOPact, της πρώτης και πιο ολοκληρωμένης σειράς βιώσιμου σκυροδέματος στην Πολωνία. Η Ol-Trans είναι ένας μακροχρόνιος συνεργάτης της Holcim καθώς και μια αναπτυσσόμενη και εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση. Καλωσορίζω θερμά τους υπαλλήλους της Ol-Trans στην οικογένεια της Holcim και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε μαζί την επόμενη εποχή ανάπτυξης». 

Η Ol-Trans ιδρύθηκε το 1990. Εκτός από την παραγωγή και πώληση σκυροδέματος, η εταιρεία υποστήριξε επίσης υπηρεσίες οδοποιίας, κατεδάφισης και logistics. Η εξαγορά είναι σύμφωνη με τον στόχο της Holcim για κερδοφόρα ανάπτυξη με καινοτόμες οικοδομικές λύσεις, από πράσινο σκυρόδεμα ECOPact έως ενεργειακά αποδοτικά συστήματα για στέγες. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το 4ο τρίμηνο του 2022.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Holcim, 19 Ιουλίου 2022

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER