Η μοναδική εταιρεία παραγωγής γυαλιού στο Ισραήλ θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τις δικές της εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η μοναδική εταιρεία παραγωγής γυαλιού στο Ισραήλ θα χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη τις δικές της εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η νεοφυής επιχείρηση Airovation Technologies έχει αναπτύξει μία χημική μέθοδο για την εξαγωγή ανθρακικού νατρίου από το διοξείδιο του άνθρακα με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή του στη διαδικασία παραγωγής γυαλιού.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Η Airovation Technologies με έδρα το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Phoenicia, τον μοναδικό κατασκευαστή γυαλιού της χώρας, για την εφαρμογή τεχνολογίας που μετατρέπει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις παραγωγής γυαλιού σε ενώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου στη διαδικασία παραγωγής.

Μετά από πάνω από μια δεκαετία έρευνας στο Hebrew University of Jerusalem, η Airovation Technologies έχει αναπτύξει έναν τρόπο δέσμευσης ανθρακικού νατρίου από το διοξείδιο του άνθρακα από τα απαέρια της παραγωγικής διαδικασίας.

Το ανθρακικό νάτριο, γνωστό και ως soda ash, είναι βασικό συστατικό της παραγωγής γυαλιού. Η εξαγωγή του από το CO2 γίνεται από μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο που χρησιμοποιεί Superoxide Radicals, το πιο ισχυρό οξειδωτικό στη φύση.

Η Airovation εργάζεται επίσης για την εξαγωγή άλλων προϊόντων από το διοξείδιο του άνθρακα που μπορούν να πωληθούν στο Ισραήλ για χρήση στις βιομηχανίες τροφίμων, ζωοτροφών και λιπασμάτων.

Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Phoenicia, της οποίας οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη πόλη Yeruham στα νότια του Ισραήλ, προβλέπει ότι η Airovation θα εκτελέσει μια διαδικασία κλιμάκωσης δύο φάσεων, που τελικά θα οδηγήσει στην πρώτη πλήρως εμπορική μονάδα. Η όλη πρωτοβουλία θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα της Phoenicia που συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, θα συμβάλει σε μια κυκλική οικονομία και θα μειώσει την εξάρτηση της εταιρείας από τις εισαγωγές ανθρακικού νατρίου, ανέφερε η εταιρεία.

«Συνεργαζόμενοι με τον μοναδικό κατασκευαστή γυαλιού στο Ισραήλ, έχουμε κάνει κρίσιμα βήματα, όχι μόνο για να εφαρμόσουμε την τεχνολογία μας, αλλά και για να φέρουμε επανάσταση στη βιομηχανία γυαλιού στη χώρα μας», δήλωσε ο Gil Tomer, συνιδρυτής και COO της Airovation.

Ο Michel Ben Simon, Διευθύνων Σύμβουλος της Phoenicia, δήλωσε: «Η Phoenicia είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει μια ισραηλινή νεοφυή επιχείρηση και συνεργάζεται για την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου πιλοτικού έργου».

Ο Ben Simon σημείωσε ότι το Phoenicia είναι επίσης το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που μπορεί να ανακυκλώσει γυάλινα μπουκάλια που συλλέγονται στο πλαίσιο σχετικής εθνικής νομοθεσίας.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Gil Tomer, συνιδρυτής & COO στην Airovation Technologies, Tal Ohana, Δήμαρχος της Yeruham, Michel Ben Simon, Διευθύνων Σύμβουλος της Phoenicia και Avi Peer, CFO της Phoenicia

Η Phoenicia κατασκεύασε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο, η οποία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί εντός δύο μηνών, και υλοποίησε σχετική τεχνολογία πριν από μια δεκαετία για την αποτροπή των εκπομπών ρυπογόνων οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Airovation Technologies ανακοίνωσε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Kolon Industries Inc., μια εταιρεία παραγωγής χημικών και κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με έδρα την Κορέα, με σκοπό τη συνεργασία σε μια διαδικασία κλιμάκωσης τριών φάσεων για την εφαρμογή τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Η Airovation Technologies συμμετείχε στην κύρια επιχειρηματική εκδήλωση του Ισραήλ για τις κλιματικές τεχνολογίες στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα COP27, η οποία έλαβε χώρα στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου στις 6 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: timesofisrael.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER