Η ASI πιστοποίησε τις 14 μονάδες ανακύκλωσης αλουμινίου της Novelis στη Βραζιλία

Η ASI πιστοποίησε τις 14 μονάδες ανακύκλωσης αλουμινίου της Novelis στη Βραζιλία

Η Aluminium Stewardship Initiative (ASI) πιστοποίησε πρόσφατα τα κέντρα συλλογής και ανακύκλωσης scrap αλουμινίου της εταιρείας έλασης αλουμινίου Novelis Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας ανακύκλωσης αλουμινίου στον κόσμο, στη Βραζιλία παρέχοντας την Πιστοποίηση Standard Performance.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Τα κέντρα ανακύκλωσης scrap αλουμινίου που λειτουργεί η Novelis στη Βραζιλία συλλέγουν κυρίως κουτιά αναψυκτικών και τα ανακυκλώνουν σε νέα φύλλα αλουμινίου τα οποία χρησιμοποιούνται εκ νέου για την κατασκευή αλουμινένιων κουτιών στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Η όλη διαδικασία της ανακύκλωσης και επανάχρησης μπορεί να διαρκέσει έως και 60 ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Η Eunice Lima, Διευθύντρια του τομέα Επικοινωνίας της Novelis South America, ανέπτυξε τις απόψεις της εταιρείας για την κυκλική οικονομία σε σχετικό δελτίο τύπου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού μοντέλου μας που βασίζεται στην κυκλική οικονομία, κάθε χρόνο, η Novelis συλλέγει και ανακυκλώνει το 64% των κουτιών αναψυκτικών που ανακυκλώνονται στη Βραζιλία. Η επίτευξη της Πιστοποίησης από την ASI καταδεικνύει ότι η Novelis αντιμετωπίζει κατάλληλα τα θέματα ESG για την παραγωγή αλουμινίου και αποδεικνύει ότι οι πρακτικές παραγωγής της εταιρείας είναι υπεύθυνες».

Το Πρότυπο Performance Standard Certification της ASI είναι προϊόν διαβουλεύσεων με πληθώρα ενδιαφερόμενων μερών από όλη την αλυσίδα αξίας του αλουμινίου, το οποίο η ASI ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική ολοκληρωμένη εθελοντική πρωτοβουλία προτύπων βιωσιμότητας στον τομέα του αλουμινίου.

Το πρότυπο ορίζει 59 κριτήρια βιωσιμότητας κατηγοριοποιημένα σε τρεις πυλώνες αειφορίας που καλύπτουν διάφορα ζητήματα, όπως η βιοποικιλότητα, τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών και οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Το 2021, οι Βραζιλιάνοι ανακύκλωσαν το 98,7% των αλουμινένιων κουτιών αναψυκτικών που πωλήθηκαν στη χώρα. Η Novelis ανακύκλωσε σχεδόν το 70% αυτών των κουτιών, ή περίπου 21 δισεκατομμύρια κουτιά αναψυκτικών από αλουμίνιο μόνο πέρυσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ASI είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός αφιερωμένος στον καθορισμό βιομηχανικών προτύπων και πιστοποιήσεων στη βιομηχανία αλουμινίου. Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη στη βιομηχανία αλουμινίου προκειμένου να επιτύχει στόχους, όπως βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, διαδικασίες αλυσίδας φύλαξης υλικών, ανακύκλωση, εξάλειψη των κοινωνικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την παραγωγή αλουμινίου και καθορισμό προτύπων παραγωγής.

Η Novelis, η μεγαλύτερη εταιρεία ανακύκλωσης αλουμινίου στον κόσμο, είναι θυγατρική της Mumbai's Hindalco Industries Ltd. Με έδρα την Ατλάντα, η εταιρεία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των ενοποιημένων εσόδων της Hindalco. Η Novelis δραστηριοποιείται σε δέκα διαφορετικές χώρες, απασχολεί περίπου έντεκα χιλιάδες άτομα και ανέφερε καθαρές πωλήσεις 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το πιο πρόσφατο οικονομικό έτος.

Πηγή: https://aluminiuminsider.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER