Κίνα: Οι τιμές χάλυβα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών

Κίνα: Οι τιμές χάλυβα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3 ετών κινούνται οι τιμές των χαλύβδινων ράβδων οπλισμού, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση κτηρίων και υποδομών, στην Κίνα, φτάνοντας σε επίπεδα που η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου είχε να δει από την εποχή της πανδημίας του κορονοϊού.

Η spot τιμή για την ράβδο HRB400 20mm υποχώρησε στα 507,80 δολάρια/τόνο στο χρηματιστήριο της Σαγκάης στις 25/5/2023 όπως μετέδωσε το Reuters. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, όταν το ξέσπασμα της πανδημίας ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανικής δραστηριότητας στην Κίνα.

Η πτώση έρχεται εν μέσω μιας -παραδοσιακά- περιόδου υψηλής ζήτησης για τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η ανάκαμψη πιθανά θα πραγματοποιηθεί μετά από το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι αυτή είναι η περίοδος χαμηλής ζήτησης για χάλυβα.

Ο κλάδος των ακινήτων και των υποδομών αφορά περίπου το 60% της ζήτησης στη μεγαλύτερη αγορά χάλυβα του κόσμου, έχοντας δεχθεί πιέσεις από τη μείωση των επιδοτήσεων για υποδομές και τη μικρή ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Huatai Futures, η ζήτηση για τον κινεζικό χάλυβα κατέγραψε ετήσια πτώση 3,4% τον Απρίλιο 2023 μετά από αύξηση 8,7% τον Μάρτιο. Για τον Μάιο 2023 η ζήτηση καταγράφει ετήσια πτώση 2,5%.

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER