Η Covergalls λανσάρει ρούχα εργασίας για εγκυμονούσες

Η Covergalls λανσάρει ρούχα εργασίας για εγκυμονούσες

Η καναδική εταιρεία εξοπλισμού προστασίας και ασφάλειας ειδικά για εργαζόμενες γυναίκες, Covergalls Inc., ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέας σειράς ρούχων εργασίας για εγκυμονούσες, που περιλαμβάνει ειδικό πουκάμισο εργασίας και παντελόνι εγκυμοσύνης.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Εμπνευσμένη από τη δική της εμπειρία στην εξορυκτική βιομηχανία, η Alicia Woods, Διευθύνουσα Σύμβουλος και ιδρύτρια της Covergalls Inc., πάντα αναρωτιόταν γιατί οι γυναίκες που εργάζονται σε, κυρίως, ανδροκρατούμενα επαγγέλματα είναι υποχρεωμένες να φορούν ρούχα που είναι σχεδιασμένα για ανδρικούς σωματότυπους. «Προφανώς δεν είχαν άλλη επιλογή» αναφέρει με μια δόση πικρίας και προβληματισμού.

Η Woods θεωρεί ότι η κυκλοφορία της νέας σειράς ρούχων είναι ένα σημαντικό, έστω και καθυστερημένα, βήμα ώστε οι εργαζόμενες γυναίκες στην καναδική βιομηχανία να είναι ασφαλείς και άνετες. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για αυτή τη νέα προσθήκη στη συλλογή ρούχων μας. Πολλές γυναίκες σε εγκυμοσύνη χρειάστηκε να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες λύσεις λόγω έλλειψης επιλογών και αδυναμίας πρόσβασης σε κατάλληλα ΜΑΠ (η ίδια είμαι μία)» λέει η Woods. 

«Και η δημιουργία ρούχων εργασίας εγκυμοσύνης που οι ίδιες οι εταιρείες θα παρέχουν στις υπαλλήλους τους θα είναι ένα ακόμη σημαντικότερο βήμα προς την κατεύθυνση της ισότητας στο χώρο εργασίας». Το λανσάρισμα της σειράς ρούχων εργασίας εγκυμοσύνης ήταν ένα έργο στο οποίο η Woods και η ομάδα της στο Covergalls δούλεψαν με πάθος μετά από μια επίσκεψη στο ορυχείο Yamana's Jacobina στη Βραζιλία τον Δεκέμβριο του 2019 και τα πρώτα σχέδια ήταν διαθέσιμα στις αρχές του 2022.

Την άνοιξη του 2022, η Covergalls συνεργάστηκε με έγκυες εργαζόμενες προκειμένου να δοκιμάσουν τα ρούχα, να πουν τη γνώμη τους και να προκύψουν αλλαγές και βελτιώσεις. Στη συνέχεια, η Covergalls συνεργάστηκε με την CINTAS για να κάνει αυτά τα ρούχα διαθέσιμα στους πελάτες τους. «Η συνεργασία με τις γυναίκες ήταν υπέροχη και αποτελεί παράδειγμα των καταπληκτικών λύσεων που μπορούν να προκύψουν όταν εταιρείες συνεργάζονται με απλούς ανθρώπους για να κάνουν τη διαφορά στη βιομηχανία ενδυμάτων εργασίας», λέει η Woods.

Η συλλογή Covergalls Maternity Workwear Collection έχει δημιουργηθεί για να παρέχει άνεση σε μια σειρά από σωματότυπους και χρησιμοποιεί κατάλληλο μείγμα υφασμάτων ώστε να είναι ανθεκτική σε φλόγα. Το πουκάμισο εργασίας Covergalls Maternity Button-Up και το παντελόνι Maternity Cargo Covergalls είναι σχεδιασμένα για να ταιριάζουν στις μοναδικές ανάγκες των εγκύων γυναικών επιτρέποντας τους να προσαρμόζουν το μέγεθος τους πάνω από μια κοιλιά που μεγαλώνει.

Αφιέρωμα - Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Γένους Θηλυκού

Κατασκευασμένα στον Καναδά, τα συγκεκριμένα ενδύματα εργασίας πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας OHS και χρησιμοποιούν ανακλαστική ταινία 3M Scotchlite™ 4" κίτρινη/ασημί/κίτρινη για να προσφέρουν στις εργαζόμενες υψηλή ορατότητα στο πεδίο. Η Woods τονίζει ότι, ενώ ο σχεδιασμός της συλλογής περιλαμβάνει σημαντικά ειδικά χαρακτηριστικά, είναι επίσης σκόπιμα κατασκευασμένα για να καλύπτουν τις τυπικές προδιαγραφές και την εμφάνιση των ενδυμάτων εργασίας ασφαλείας.

«Η σχεδιαστική μας επιλογή για να φτιάξουμε αυτά τα κομμάτια ήταν πολύ σκόπιμη», λέει η Woods. «Οι γυναίκες στο εργατικό δυναμικό δε θέλουν να έχουν έμφυλα στερεότυπα. Αντίθετα, θέλουν δημιουργικές λύσεις τηρώντας φυσικά τους τρέχοντες περιορισμούς του εξοπλισμού ασφαλείας. Πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μιας ποικιλίας σωματότυπων και οι έγκυες γυναίκες τυχαίνει να είναι ένας σωματότυπος υποεκπροσωπούμενος».

Η κυκλοφορία ρούχων εργασίας εγκυμοσύνης από την Covergalls συμπίπτει με την περίοδο εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας αλλά και του Women’s History Month που εορτάζεται στις ΗΠΑ κάθε Μάρτιο από το 1987. Η Woods ελπίζει ότι με τη δημιουργία αυτής της σειράς ρούχων εργασίας θα μπορέσει να προσεγγίσει γυναίκες από όλους τους βιομηχανικούς τομείς που αναγκάζονται να δημιουργούν δικές τους, αυτοσχέδιες, λύσεις για τον ακατάλληλο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεση τους. «Έχω παλέψει και εγώ με ακατάλληλα ρούχα εργασίας. Είναι φρικτό - όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και γιατί νιώθεις ότι δεν «χωράς» στην ίδια σου τη δουλειά», λέει η Woods.

«Ελπίζω ότι η νέα σειρά ρούχων της Covergalls θα ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι εταιρείες για να βοηθήσουν στην υποστήριξη της διαφορετικότητας και της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό, είτε αυτό αφορά έγκυες γυναίκες ή όχι». Η συλλογή Covergalls Maternity Workwear Collection είναι διαθέσιμη στο e-shop της Covergalls από την 1η Μαρτίου 2023.

Πηγή: Covergalls.com

rawmathub.gr linkedin newsletter subscription
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER