Το ιστορικό ορυχείο χρυσού Beartrack στο Idaho αναβιώνει μέσω του Beartrack-Arnett Gold Project

Το ιστορικό ορυχείο χρυσού Beartrack στο Idaho αναβιώνει μέσω του Beartrack-Arnett Gold Project

Το έργο χρυσού Beartrack - Arnett Gold Project αφορά στη συγχώνευση του έργου Arnett Gold Project της Revival Gold με το γειτονικό ιστορικό χρυσωρυχείο Beartrack στην πολιτεία του Idaho των ΗΠΑ.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το ιστορικό ορυχείο Beartrack λειτουργούσε από τη Meridian Beartrack από το 1994 έως το 2000 και σε αυτό το διάστημα παρήγαγε περίπου 600.000 ουγγιές χρυσού, με ανάκτηση χρυσού της τάξης του 88% κατά μέσο καθόλη τη διάρκεια ζωής του. Το ορυχείο σταμάτησε τις εργασίες του όταν η τιμή του χρυσού έπεσε κάτω από τα 300 δολάρια ανά ουγγιά.

Σήμερα, το έργο Beartrack - Arnett που εκτείνεται σε περιοχή 5.800 στρεμμάτων στην κομητεία Lemhi του Idaho είναι ουσιαστικά η συγχώνευση του έργου χρυσού Arnett της Revival Gold και του, γειτονικού, ορυχείου Beartrack στο οποίο η Revival Gold απέκτησε τα δικαιώματα εκμετάλλευσης από την Yamana Gold. Το έργο Beartrack - Arnett κατατάσσεται, επί του παρόντος, ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα εξόρυξης χρυσού στις Ηνωμένες Πολιτείες και η πολιτεία του Idaho ως μια από τις πιο φιλικές προς την εξόρυξη πολιτείες.

Με στόχο την επανενεργοποίηση αυτού που θεωρείται το μεγαλύτερο χρυσωρυχείο του παρελθόντος στην πολιτεία και για να τεθεί σε παραγωγή το έργο Arnett, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Revival Gold, Hugh Agro, πρώην EVP στην Kinross Gold, ανέλαβε τη διαδικασία στελέχωσης ξεκινώντας με την προσέγγιση παλαιών και έμπειρων μεταλλωρύχων της περιοχής. Τελικά, ο γεωλόγος και διευθυντής παραγωγής στο ιστορικό ορυχείο, Pete Blakely, επέστρεψε ως γενικός διευθυντής, ο γεωλόγος Steve Priesmyer ηγείται του τομέα της μεταλλευτικής έρευνας και ο John Meyer ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης του ορυχείου.

Η διαδικασία αδειοδότησης επιβλέπεται από τον ειδικό σε αυτά τα θέματα Opal Adams. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πέρασε το στάδιο της διαβούλευσης με ελάχιστα αρνητικά σχόλια τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από την εταρεία. Δεν υπήρξαν σχόλια ή αντιρρήσεις από την τοπική φυλή ιθαγενών, τους Nez Perce.

Η πολιτεία του Idaho διαθέτει κοιτάσματα 27 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού τα οποία, επί του παρόντος, δεν αξιοποιούνται και το ορυχείο θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 1,2 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ της πολιτείας. Ο CEO της Revival Gold, Hugh Agro, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι η θέση του έργου και η μακρόχρονη ιστορία του Idaho, ως εξορυκτική περιοχή, το καθιστά ένα πολύ σημαντικό έργο. «Μπορούμε να πάρουμε άδειες και να υλοποιήσουμε εξορυκτικά έργα στο Idaho», λέει.

Η προσέγγιση στο ορυχείο γίνεται μέσω της πόλης Salmon, που είναι και η πιο κοντινή. Η διαδρομή, που διαρκεί περίπου 40 λεπτά, είναι ομαλή και ο δρόμος διατρέχει εκτάσεις βόσκησης βοοειδών και τις ιστορικές, αυθεντικές, ξύλινες κατασκευές στέγασης των εργαζομένων στο παλαιό ορυχείο, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1860 και οι οποίες υπάρχουν ακόμη.

Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής του παλαιού ορυχείου εξακολουθεί να είναι λειτουργικό και μάλιστα χρησιμοποιεί ηλεκτρικό δίκτυο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Οι άδειες για τη μονάδα επεξεργασίας έχουν εγκριθεί και έχει ήδη ξεκινήσει η συγγραφή της προκαταρκτικής μελέτης σκοπιμότητας (Preliminary Feasibility Study, PFS) για την πιθανή επανεκκίνηση της κατεργασίας εκχύλισης σε σωρούς και η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία του έργου στα μέσα του 2023.

Γεώτρηση στο Joss target, Σεπτέμβριος 2022

Image

Μια προκαταρκτική οικονομική αξιολόγηση του έργου, που δημοσιεύτηκε στα τέλη του 2020, αναφέρει παραγωγή 72.000 ουγγιών χρυσού ετησίως. Δύο γεωτρήσεις που έγιναν το καλοκαίρι στην περιοχή Joss, που θεωρείται ότι έχει την υψηλότερη μεταλλοφορία, έδειξαν περιεκτικότητες χρυσού 3,49 g/t σε βάθος 115,4 μέτρων. Το βάθος των γεωτρήσεων ήταν μεγαλύτερο φέτος από ότι το 2021 όπου ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα με περιεκτικότητα 4,34 g/t χρυσό στα 110,6 μέτρα.

Η μεταλλευτική έρευνα που διαξάγει η Revival Gold συνεχίζει να επικεντρώνεται στην επέκταση του ορυχείου σε περιοχή όπου υπάρχουν 65 εκατομμύρια τόνοι μεταλλεύματος με περιεκτικότητα 1,01 g/t χρυσού (2,11 εκατομμύρια ουγκιές περιεχόμενου χρυσού) και 46,2 εκατομμύρια τόνοι με περιεκτικότητα 1,31 g/t χρυσού (1,94 εκατομμύρια oz περιεχόμενου χρυσού). «Έχουμε εντοπίσει κοίτασμα υψηλής ποιότητας στο Joss», λέει ο Agro, «περαιτέρω στοιχεία από την περιοχή Joss αναμένονται πριν από το τέλος του έτους».

Πηγή: mining.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER