Το Ιράν σχεδιάζει επενδύσεις 15 δις δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής χαλκού

Το Ιράν σχεδιάζει επενδύσεις 15 δις δολαρίων για την ενίσχυση της παραγωγής χαλκού

Η χώρα στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγή χαλκού, με στόχο να ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο τόνους σε σύγκριση με τη σημερινή παραγωγή των 280.000 τόνων.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το Ιράν προτίθεται να επενδύσει 15 δις δολάρια για να αυξήσει την παραγωγή του χαλκού τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου Reza Fatemi-Amin.

Η προτεινόμενη επένδυση αναμένεται να ενισχύσει τις εξαγωγές του μετάλλου από τη χώρα, από τα υπάρχοντα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Το Ιράν στοχεύει να αυξήσει την ετήσια παραγωγική του ικανότητα χαλκού από τους σημερινούς 280.000 τόνους, σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο τόνους.

Ο Fatemi-Amin δήλωσε ότι: «Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το πρόγραμμα αύξησης της παραγωγής κατά 750.000 τόνους ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι και απαιτείται επένδυση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων», προσθέτοντας ότι οι αναπτυσσόμενες υποδομές θα είναι διαθέσιμες στο σύνολό τους έως το ιρανικό έτος 1406. «Νέες εργασίες εξερεύνησης έχουν ξεκινήσει στην επαρχία του South Khorasan στο ανατολικό Ιράν, αλλά και σε άλλες επαρχίες».

«Το Ιράν, στο οποίο κατοικεί το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, διαθέτει περισσότερο από το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων χαλκού». «Με τις μέχρι τώρα ανακαλύψεις, είμαστε στην πέμπτη θέση στον κόσμο σε αποθέματα χαλκού και με τη συνέχιση των εργασιών εξερεύνησης, αυτή η θέση στην κατάταξη θα βελτιωθεί».

Η National Iranian Copper Industry Company (NICICO) διαχειρίζεται τα τρία μεγάλα ορυχεία χαλκού της χώρας, τα οποία περιλαμβάνουν το Sarcheshmeh, το Sungun και το Miduk. Συνολικά, αυτά τα ορυχεία έχουν αποθέματα 3,4 δισεκατομμυρίων τόνων χαλκού.

Το Ιράν σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή χάλυβα σε 55 εκατομμύρια τόνους έως το 2025. Από αυτή την ποσότητα, τα 20 έως 25 εκατ. τόνοι θα διατεθούν για εξαγωγές.

Πηγή: mining-technology.com

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER