Το εργοστάσιο της NIO στην Ουγγαρία κατασκεύασε τον πρώτο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη

Το εργοστάσιο της NIO στην Ουγγαρία κατασκεύασε τον πρώτο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στην Ευρώπη

Ο πρώτος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της NIO στην Ουγγαρία, το οποίο είναι το πρώτο εργοστάσιο της κινεζικής startup ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκτός Κίνας, στις 16 Σεπτεμβρίου του 2022, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για την ευρωπαϊκή επέκταση της εταιρείας.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Το NIO Power Europe Plant, το οποίο χρησιμεύει ως βάση παραγωγής, επισκευών, έρευνας και ανάπτυξης για τα προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας της αυτοκινητοβιομηχανίας, παρέδωσε τον πρώτο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στη Γερμανία, ανέφερε η μητρική εταιρεία με έδρα τη Σαγκάη στον λογαριασμό της στο WeChat στις 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Η μονάδα της NIO, η οποία έχει έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων, στοχεύει να κατασκευάσει και να εγκαταστήσει 1.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών εκτός Κίνας έως το 2025, αναφέρει η εταιρεία. Με τον τρόπο αυτό, η NIO επεκτείνει τη δραστηριοποίησή της στην Ευρώπη παρέχοντας στους ευρωπαίους καταναλωτές αξιόπιστες υπηρεσίες ανταλλαγής μπαταριών. Στους σταθμούς ανταλλαγής της NIO, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων θα μπορούν να ανταλλάξουν γρήγορα την άδεια μπαταρία του οχήματός τους με μια πλήρως φορτισμένη.

«Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της NIO Power Europe Plant θα συνεργάζεται με τα κέντρα έρευνας στην Οξφόρδη και τη Silicon Valley για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών και την επιτάχυνση της υλοποίησης του στόχου των μηδενικών εκπομπών άνθρακα», έχει πρόσφατα δηλώσει ο ιδρυτής της εταιρείας Qin Lihong.

«Επί του παρόντος, η Ευρώπη αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, αλλά η ουγγρική κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να εγγυηθεί τη λειτουργία των εταιρειών», δήλωσε ο Tamas Menczer, υφυπουργός του ουγγρικού Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου. «Η NIO είναι ευπρόσδεκτη να επενδύσει και να κατασκευάσει εργοστάσια στην Ουγγαρία και η χώρα με τη σειρά της θα προσφέρει περισσότερη υποστήριξη για την ανάπτυξη της NIO στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Menczer.

Πηγή: BatteryIndustry.tech

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER