Οι ηγέτες του κλάδου θα συζητήσουν μια βιώσιμη αύξηση της εξόρυξης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IMARC

Οι ηγέτες του κλάδου θα συζητήσουν μια βιώσιμη αύξηση της εξόρυξης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου IMARC

Ένα πιο πράσινο μέλλον θα απαιτήσει περισσότερη εξόρυξη από ποτέ, που σημαίνει ότι η συνεργασία και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών σε ολόκληρη την αξιακή αλυσίδα του εξορυκτικού κλάδου δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά αναγκαιότητα.

Disclaimer: Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς αναφορά στο RAWMATHUB.GR (με ενεργό link) ή χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του RAWMATHUB.GR. 

Αυτή θα είναι μια από τις βασικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι ηγέτες του κλάδου και οι πάροχοι κανοτομίας στο Διεθνές Συνέδριο Εξόρυξης και Πόρων (International Mining and Resources Conference, IMARC) στο Sydney της Αυστραλίας τον Νοέμβριο του 2022. Σύμφωνα με βασικούς παράγοντες των τομέων του εξοπλισμού, της τεχνολογίας και των υπηρεσιών εξόρυξης (METS), οι οποίοι θα μιλήσουν στο συνέδριο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για τη βιομηχανία να αυξήσει κατακόρυφα την υιοθέτηση βιώσιμων τεχνολογιών.

Η αντιπρόεδρος της AspenTech και γενική διευθύντρια για τους τομείς μετάλλων και εξόρυξης, Jeannette McGill, λέει ότι το να μην υιοθετείς την αιχμή της διαθέσιμης τεχνολογίας, μπορεί να είναι επικίνδυνο για τις εταιρείες εξόρυξης. «Η τεχνολογία είναι υποχρεωτική καθώς εγγυάται το μέλλον της εξόρυξης, ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις που αφορούν μέταλλα χαμηλότερης ποιότητας. Οι βιώσιμες τεχνολογίες θα μας επιτρέψουν να εξορύξουμε πρώτες ύλες και να τις επεξεργαστούμε πιο αποτελεσματικά, επιτυγχάνοντας μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Θα μπορούσαμε να είμαστε πιο έντονοι στον τρόπο με τον οποίο προωθούμε τις τεχνολογίες στην αγορά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι τεχνολογίες απαιτούν ύπαρξη δεξιοτήτων για την υιοθέτησή τους τους και αυτή η υιοθέτηση συνοδεύεται και από κάποιο κόστος», δήλωσε η McGill.

Ο Paul Berkovic, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της I4 Mining by Rayven, συμφωνεί αρχικά ότι ορισμένες τεχνολογίες είναι δύσκολο να υιοθετηθούν, αλλά τελικά θα έχουν εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγικότητα, την ασφάλεια και την κάλυψη της ζήτησης για κρίσιμα ορυκτά ζωτικής σημασίας για μελλοντικές ενεργειακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών και της αιολικής ενέργειας.

«Από την άποψη του ανταγωνισμού, η υιοθέτηση των τεχνολογιών θα είναι αναπόφευκτη, αλλά θα υπάρξουν επίσης και τεράστια περιβαλλοντικά οφέλη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κατανοήσουν οι καταναλωτές, μιας και η εξόρυξη δεν πρόκειται να σταματήσει κάποια στιγμή σύντομα. Είναι ένα πραγματικά σημαντικό μέρος της οικονομίας μας, αλλά το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο περιβαλλοντικά φιλικό από ό,τι θεωρείται επί του παρόντος;» είπε ο Berkovic.

Οι ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές είναι μια από τις κύριες κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της εξόρυξης, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της METS Ignited, Kylah Morrison, ο οποίος λέει ότι ασκούν μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο από ποτέ, χάρη στην πίεση που ασκούν στους κατασκευαστές των τελικών προϊόντων.

«Βλέπετε πολλούς από αυτούς τους τελικούς χρήστες, που ίσως δεν συνειδητοποιούσαν το «ταξίδι» των πρώτων υλών μέχρι να προκύψουν τα προϊόντα που αγόρασαν, να αρχίζουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να ενδιαφέρονται για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των επιμέρους βημάτων από την εξόρυξη έως το τελικό προϊόν. Αυτό φέρνει τις εξορυκτικές εταιρείες σε μια πιο άμεση σχέση με τους τελικούς χρήστες», είπε ο Morrison.

«Ευτυχώς, με κατάλληλα δεδομένα και υπολογιστική ισχύ, μπορούμε να κάνουμε διαθέσιμη αυτή την πληροφορία. Η Apple, για παράδειγμα, θα μπορούσε να πει στον καταναλωτή που αγοράζει ένα iPhone ή ένα iPad, ότι γνωρίζει με βεβαιότητα ότι παρέχει ένα προϊόν ουδέτερο ως προς τον άνθρακα ή χαμηλών εκπομπών άνθρακα», πρόσθεσε.

Έχοντας κατά νου την επιρροή των καταναλωτών, είναι επίσης ευθύνη των εταιρειών εξόρυξης σε όλο τον κόσμο να διασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες με προσεκτικό τρόπο, αντί να λαμβάνουν απλώς αποφάσεις για να εμπλακούν σε βραχυπρόθεσμες λύσεις που ενδέχεται να μην είναι διαχειρίσιμες ή βιώσιμες στο μέλλον.

«Ο χώρος της εξόρυξης ήταν πάντα πρωτοπόρος σε τεχνολογικά ζητήματα σε αρκετά μεγάλο βαθμό για το είδος του. Είχε για παράδειγμα αυτοκινούμενα οχήματα εδώ και 20-30 χρόνια, αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι πολλές από αυτές τις νέες τεχνολογίες που βγαίνουν στην αγορά, υιοθετούνται με έναν λίγο βιαστικό τρόπο», είπε ο Berkovic.

Η Πρόεδρος του συνεδρίου IMARC, Sherene Asnasyous, λέει ότι με τη συμμετοχή πολλών και διαφορετικών παραγόντων της βιομηχανίας εξόρυξης και ορυκτών πρώτων υλών, το συνέδριο είναι μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία για την αντιμετώπιση εξελισσόμενων προκλήσεων όπως αυτή.

«Το συνέδριο IMARC θα φέρει στο προσκήνιο τον ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας METS στην καθοδήγηση της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης, τον τρόπο με τον οποίο εισάγει την καινοτομία στην εξερεύνηση και ανάπτυξη νέων πόρων, απαραίτητων για το μέλλον, και το πώς συμβάλλει στην εξισορρόπηση των αναγκών των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών κατά την τεχνολογική μετάβαση στον τομέα των πρώτων υλών».

Πηγή: proactiveinvestors.com.au

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ RAWMATHUB.GR
foolwo rawmathub.gr on Google News
Image

Έγκυρη ενημέρωση για την αξιακή αλυσίδα των raw materials

NEWSLETTER